13. oktobar 2011.13. okt 2011.
„DEČJA NEDELjA“ U BIBLIOTECI ŠABAČKOJ

VINAVEROVA ZEMLjA ČUDA

Povodom 120 godina od rođenja Stanislava Vinavera, velikana pisane reči i našeg sugrađanina, zaposleni u Biblioteci šabačkoj su se potrudili da i u okviru Dečje nedelje prošlog četvrtka svoje najmlađe korisnike povedu u svet mašte, bajki i čudesnih predela
Ko god je prošlog četvrtka prošao pored dvorišta Biblioteke šabačke bio je privučen magičnim prizorom čudesne Vinaverove zemlje koji je veoma davno svojim prevođenjem Kerolove „Alise u zemlji čuda“, „Doživljaja Toma Soreja“ Marka Tvena, Andersonovih bajki ““ „Palčice“, „Mačka u čizmama“, „Ružnog pačeta“ i drugih obradovao tadašnje šabačke mališane.
Svako ko je rešio da provede dan u ovoj čudesnoj zemlji mogao se susresti sa Tomom Sojerom i Haklberi Finom koji su šarali po ogradi, trčali, prepirali se i potvrdili da su najnestašniji dečaci na svetu. Tu je bila i Alisa čiji je drugar, Beli zeka, neprestano gledao na sat govoreći da će zakasniti dok se krio iza velike pečurke sa gusenicom. Petar Pan, Vendi i Zvončica su svoje nove prijatelje, šabačke mališane, vodili kroz svet mašte u kome je bilo mesta samo za radost i smeh. Letenje na čarobnom ćilimu sa Aladinom, plivanje sa Malom sirenom i upoznavanje sa svim njenim drugarima i vodenim carstvom pružilo je neopisivo zadovoljstvo najmlađima. Nije izostala ni pomoć ružnom pačetu da postane labud.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa