1. jul 2021.1. jul 2021.
MLADIM PAROVIMA POKLON PLACEVI I PO 500 000 DINARA U GRAĐEVINSKOM MATERIJALU
ODRŽANA PETA REDOVNA SEDNICA SO VLADIMIRCI

MLADIM PAROVIMA POKLON PLACEVI I PO 500 000 DINARA U GRAĐEVINSKOM MATERIJALU

Mladi bračni parovi dobiće mogućnost da dobiju na poklon placeve od 5 ari u varošici i po 500 000 dinara za kupovinu neophodnog građevinskog materijala za izgradnju stambenog objekta. Ukupna sredstva koja se dodeljuju ovom odlukom za građevinski materijal iznose 5 miliona dinara
U obimnom dnevnom redu prvo je na red došao operativni plan za odbranu od voda drugog reda, koji istini za volju urađen još u februaru a tek pre par dana odobren od Srbija Voda. Potom su verifikovani mandati novim odbornicima. Izglasana je i odluka o završnom računu za 2020. godinu, a potom i treći rebalans budžeta za tekuću godinu. Potom je izglasan predlog odluke o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine Opštine Vladimirci prikupljanjem pismenih ponuda. Mladi bračni parovi dobiće mogućnost da dobiju na poklon placeve od 5 ari u varošici i po 500 000 dinara za kupovinu neophodnog građevisnkog materijala za izgradnju stambenog objekta. Ukupna sredstva koja se dodeljuju ovom odlukom za građevinski materijal iznose 5 miliona dinara. Potom su usledile izglasane odluke o donošenju novog poslovnika SO Vladimirci, pa odluka o obrazovanju organizacionog odbora za obeležavanje dan opštine i slava opštine, te predlog rešenja o saglasnosti na cenovnik usluga JKP „Izvor“ Vladimirci usledili su predlog rešenja o zahtevu za sufinansiranje mera energetske tranzicije i obrazovanje stručne komisije za praćenje realizacije tih mera. Izglasan je i predlog rešenja o obrazovanju komisije za sprovođenje javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Pošto je istekao mandat direktorki biblioteke „Diša Atić“ u Vladimircima izglasan je predlog rešenja o imenovanju Jasmine Kojičić za novog- starog direktora ove ustanove:
-Zahvalna sam na ukazanom poverenju uz obavezu da nastavimo po starom i koliko je god moguće učinimo rad ove ustanove što boljim- reči su Jasmine Kojičić. Izglasan je i predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP „Izvor“, i predlog zaključka o usvajanju izveštaja o radu opštinskog veća za 2020. godinu. Po izglasanom predlogu zaključka o usvajanju izveštaja o radu predsednika Vladimirci za period 01.01.2020 – 20.08.2020:
-Izuzetno sam zadovoljan urađenim a u prvi plan stavljam geotermalnu bušotinu koja bi trebala biti zamajac u napretku opštine- istakao je Milorada Milinkovića, nekadašnji predsednika opštine.

Po usvajanju izveštaja o radu predsednika opštine za period 20.08.2020-31.12.2020. godine kao znak podrške odbornica Sanja Đuričić je istakla da je sadašnji predsednik Goran Zarić i njegov tim pokazao da može mnogo i da je primer odmerenog i neumornog rada, te poštovanja normi a sve u cilju boljeg života opštine Vladimirci.
U odborničkim pitanjima pažnju je privukao predlog Prodana Arnautovića da se odbornicima koji ne dolaze na sednice uskrate mesečne prinadležnosti.
Sumirajući petu sednicu, predsednik SO Vladimirci Rade Kovačević kaže da je svaka doneta odluka samo kamenčić u mozaiku uspeha lokalne samouprave. U prvom planu okrenut mladim parovima koji bi se odlučili za život u varošici. I ovom prilikom je pokazano da se uz efikasan rad može doći do pravih rešenja kako bi iz dana u dan život u ovoj opštini bio što kvalitetniji.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa