1. jul 2021.1. jul 2021.
Jednom volonter uvek volonter
Skup volontera i zaposlenih u Crvenom krstu Vladimirci

Jednom volonter uvek volonter

Suština projekta „Upravljanje volonterima u nesrećama“ bila je da se organizacijama u 27. gradova Srbije, na nacionalnom nivou, prenesu znanja iz različitih tema vezanih za unapređenje rada sa volonterima. Sledeći korak bio je da usvojena znanja i veštine Crveni krst Šabac podeli sa nekom susednom opštinom. Izbor je pao na Crveni krst Vladimirce koji su uvek raspoloženi za svaki vid saradnje i sticanje novih znanja.
Lepa saradnja dva Crvena krsta kao komšijskih organizacija iznedrila je i ovo okupljanje, da bude što više edukovanja za dobrobit zajednice. Nadamo se da će mladi volonteri u situacijama gde bi trebali pružiti pomoć iskoristiti stečeno znanje, reči su Snežane Petrović samostalnog stručnog saradnika Crvenog krsta Šabac koja je istakla da ovu edukaciju radi sa Jelenom Tintor pripravnikom šabačke organizacije Crvenog krsta, koja je punih 15 godina volonter.
Obrađene teme su vezane za dokumenta koja su značajna za sve koji realizuju aktivnosti Crvenog krsta a to su : Etički kodeks za volontere i zaposlene u Crvenom krstu, Strategija mladih , Pravilnik o organizovanju mladih i Politika zaštite dece. Nastavilo se sa upoznavanjem Volonterskog menadžmenta, veštinama dobre komunikacije, timskog rada, rada sa osetljivim grupama dece i upravljanju volonterima u nesrećama.
Učesnici edukacije bili su bivši, sadašnji i budući članovi jedinice za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Vladimirci. A slučaj je hteo da se rođendan mladog volontera Bojana Rafailović poklopi sa održavanjem skupa, koji je obeležen prigodnom tortom sa 19 svećica.
S. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa