8. jul 2021.8. jul 2021.
„Dželat“ pred istupanjem
RUKOMET: ARKUS LIGA

„Dželat“ pred istupanjem

Šabačka „Metaloplastika“ će u narednoj sezoni igrati na domaćoj sceni, u Super ligi i Kupu, ima opciju nastupa na evropskom nivou, ali još uvek nije poznato da li će konkurenciju u ligi činiti 13 ili 15 ekipa, jer je sve izvesnije da će „dželat“ Šapčana prethodne sezone, niški „Železničar“ istupiti iz elitnog nacionalnog takmičenja.

Tim koji je tri puta u pet mečeva savladao Šapčane prethodne sezone, a samo jednom izgubio od „plavih“ nalazi se pred finansijskim kolapsom. Trener Đorđe Teodorović je napustio klupu i preuzeo Radnički, dok je klub napustilo i deset prvotomaca, nosilaca igre. Situacija u klubu je omogućila Dubočici da se pojača sa četiri odlična igrača (Kocić, Spasić, Pavlović, Anđelković), Partizan sa dva, a Nemanja Milovanović je novi igrač Metaloplastike. Nedavno su ostavke podneli i rukovodioci kluba. Treba podsetiti da je Železničar bio van takmičenja u sezoni 2016/17, a potom u 2017/18. ponovo igrao Super ligu i izgubio titulu porazom u Šapcu u poslednjem kolu plej ofa.



Upitan je i nastup Mokre Gore. Oni su izborili povratak među A ligaše, stabilniji su od Nišlija, no želja da budu domaćini u Zubinom Potoku je kočnica, jer je EHF priznao tzv. državu Kosovo i ne dozvoljava šampionat Srbije na teritoriji druge članice. Svakako će liga biti podeljena u dve grupe po osam ekipa. U slučaju da 16 ekipa participira, četiri će u niži rang, no ukoliko Železničar i Mokra Gora istupe, neće biti popunjavanja mesta, već će 14 klubova nastupati, a dva biti eliminisana na kraju sezone u Super B ligu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa