13. oktobar 2011.13. okt 2011.
PROBLEMI STANARA KRALjA MILANA 58

PRVO PARE PA ULICA

Stanari stambene zgrade u ulici kralja Milana, broj 58 u Šapcu nemaju adekvatan prilaz i stepenište u zgradu. To stanje traje već dve godine, pa se pitaju kako je zgrada mogla dobiti upotrebnu dozvolu kada elementarni uslovi za stanovanje nisu ispunjeni i ko je odgovoran za to. Osim ovog veliki problem im predstavlja i neasfaltirana ulica.
-S namerom da se osiguramo dogovorili smo se sa investitorom Aleksandrom Matićem da nam u određenom vremenskom periodu obezbedi upotrebnu dozvolu, što je i uradio. Dostavio nam je traženi dokument iako nije urađen prilaz zgradi, nije obezbedio nijedan kontejner, sandučiće za poštu, hidrantnu mrežu, protivpožarne aparate. Tehnički prijem je izvršio Institut za bezbednost i preventivni inženjering i na osnovu toga građevinska inspekcija izdala je upotrebnu dozvolu. Rekli su nam da se tako radi po novom zakonu: po izvršenju tehničkog prijema ustanove se nedostaci, a potom se da određeni rok u kome isti moraju biti otklonjeni.
Dakle, pri pregledu konstatovane su samo, po njima, najbitnije stvari, dok je stepenište predstavljalo samo sitnicu. Najveći problem je što zbog postojanja Ugovora i upotrebne dozvole, danas za navedene nedostatke ne možemo da tužimo investitora, kaže jedan od stanara.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa