15. jul 2021.15. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

REKONSTRUISAN MOST U GRUŠIĆU

Meštani ponovo povezani sa svojim njivama

Meštani Grušića ponovo lako mogu da dođu do svojih njiva. Most koji je prva oštećenja pretrpeo u poplavama 2014. godine, pre dve godine je potpuno devastiran. Sada je, zahvaljujući Gradskoj upravi, obnovljen i prohodan za poljoprivrednu mehanizaciju, a pored toga, spaja Grušić i sa Pocerskim Metkovićem i Volujcem.

-Veliki je značaj ovog mosta za selo i meštane. Sezona je vršaja. Mi ovuda nismo mogli da prolazimo. Ovo je privremeno rešenje i znači nam baš dosta. Zahvalio bih se Gradu Šapcu i koordinatoru za puteve Nebojši Stojićević, na brzom odgovoru i reakciji, rekao je Branislav Lazarević, predsednik Saveta MZ Grušić i dodao da je selu potrebno i šljunčenje puteva kao i popravka glavnog puta.
Most selo povezuje sa 200 hektara obradive zemlje. Duže vremena nije bio prohodan.

-Urađene su značajne sanacije: prilazni putevi mostu su rekonstruisani, sam most je proširen, urađene su betonske potpore i sada je, nakon dužeg vremena postao frekventan. Najznačajnije za meštane je što njim mogu da prolaze kombajni i ostale poljoprivredne mašine. Njegov značaj je i u tome što meštane spaja sa susednim selima Metkovićem i Volujcem, navela je direktorka JP “Infrastruktura Šabac” Milica Pavlović.

Foto: Glas Podrinja


Zamenik gradonačelnika Blaža Knežević je istakao da je rekonstrukcija ovog mosta još jedan dokaz da nova gradska vlast misli o svim građanima.

-Ovo je samo jedan od primera da vodimo računa o građanima. Posebnu pažnju posvećujemo seoskom području koje je godinama unazad bilo zapušteno i devastirano. Nastavićemo da izlazimo u susret građanima, koji imaju još mnogo potreba. Godinama unazad ništa nije rađeno. Mi smo spremni da se uhvatimo u koštac sa svim problemima i u narednom periodu slede novi radovi, najavio je Blaža Knežević.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa