15. jul 2021.15. jul 2021.
Podržavamo inicijativu naprednjaka
ZAJEDNO ZA SRBIJU

Podržavamo inicijativu naprednjaka

Gradski odbor Zajedno za Srbiju podržava inicijativu Srpske napredne stranke da tužilaštvo i nadležni sudovi konačno počnu da se bave izbornom krađom u Šapcu.

Ukoliko bi apel šabačkih naprednjaka urodio plodom, nadležni organi bi videli da su na njihovim stolovima, duže od godinu dana, prijave protiv više od 100 lica koje je podneo naš pravni tim zbog kupovine glasova i falsifikovanja izborne dokumentacije.

Predali smo i prijave protiv velikog broja lica zbog ugrožavanja sigurnosti od strane članova Srpske napredne stranke, za prinudu i iznudu, a predata je i jedna prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal koja je obuhvatila čelnike šabačkog SNS-a i vođe kriminalnih klanova u Šapcu.

Kao dokazni materijal prikupili smo i predali 143 potpisane izjave svedoka, veći broj fotografija i video snimaka.

Nadležna tužilaštva još nisu pokrenula postupke u najvećem broju slučajeva, a čekamo odluke i po 16 Ustavnih žalbi.

Ako bi nadležni organi odgovorili kako nalažu zakoni ove države izbori u Šapcu bi bili poništeni kao i trenutna nelegalna vlast. Bez obzira na trenutni pokušaj manipulacije Srpske napredne stranke, građanima Šapca je sve jasno. Zbog njih i zbog ovog grada koji je okupiran i koji nezaustavljivo propada, pravdu ćemo potražiti u Strazburu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa