15. jul 2021.15. jul 2021.
RUKOMET: JUNIORKE ODLIČNO STARTOVALE

NA KRILIMA ŠAPČANKI

Dva ubedljiva trijumfa predvođena šabačkim rukometašicama. Zajedno postigle 25 golova. Sledi Italija a potom mečevi za plasman
Juniorke Srbije u Italiji imaju samo jedan cilj, povratak u A diviziju Evropske rukometne federacije i posle dva kola mlade rukometašice sigurno hodaju ka tom uspehu, ponajviše zahvaljujući izdancima šabačke škole. Selektor Dragan Markov pružio je poverenje triju iz Medicinara, bekovima Lani Mijailović i Uni Obrenović, odnosno pivotmenu Tamari Kojić, koje su na poverenje uzvratili dominacijom.

U prva dva kola, odigrana do zaključenja broja pred vama, ostvarena su dva sigurna i ubedljiva trijumfa, nad Turskom 37:23 (17:10) i Bugarskom 39:29 (17:16), a u oba meča najefikasnije bile su Mijailović i Obrenović, ponevši epitet igrča utakmice.

Lana Mijailović protiv Turkinja je postigla šest pogodaka, ponela epitet najbolje, a na listi strelaca je sledila Obrenović sa pet. Dva dana kasnije, u osvajanju dva boda protiv Bugarske, Una Obrenović je pokazala najviše, sedam golova joj je donelo zvanje najbolje na meču, dok je Lana autor pet pogodaka. U oba duela po jedan gol je postigla i Tamara Kojić.

Od prvog mesta u grupi Srbiju deli još pobeda nad Italijom, domaćinom, a meč je na programu večeras (četvrtak, 15. jul) od 19 časova. Drugu grupu čine Španija, Litvanija i Izrael.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa