15. jul 2021.15. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

GRADONAČELNIK PAJIĆ SASTAO SE SA PROF. DR NEBOJŠOM KNEŽEVIĆEM

ŽELIM DA POMOGNEM ŠAPCU

Iskreno se nadam da će što više medicinskih radnika ostati u Šapcu i pružati pomoć svojim sugrađanima. Želim da pomognem Šapcu i Srbiji, koliko je u mojoj moći. Izuzetno sam zahvalan na svom školovanju u Srbiji i imam potrebu da se odužim ovoj državi koliko mogu”
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić svečano je ugostio prof. dr Nebojšu Kneževića, jednog od Šapčana na koje smo ponosni.

- Kao gradonačelniku i nekom kome je zdravlje sugrađana na prvom mestu, bilo je zadovoljstvo razgovarati i čuti iskustva prof. dr Nebojše Kneževića. Dolazak svetski cenjenih lekara u Šabac veoma je važan zbog razmene iskustava sa našim stručnjacima. To je prilika da čujemo na koji način lekari širom sveta vode računa o zdravlju građana, da neke od njihovih metoda koje su se pokazale kao uspešne, primenimo i u našem zdravstvenom sistemu”, rekao je gradonačelnik Pajić i dodao da će se truditi da se poboljšaju uslovi kako za zdravstvene radnike i građane - Želimo da naše lekare zadržimo u gradu i da naši sugrađani imaju najbolju moguću zdravstvenu zaštitu.

Prof. dr Knežević rekao je da je srećan što je u svom rodnom gradu i i što je upoznao rukovodstvo grada Šapca i ljude koji se bave zdravstvom u ovom gradu.

Prof. dr Nebojša Knežević specijalista je anestezije i subspecijalista terapije bola.
Poslednjih šest godina radi u Advocate Illinois Masonic Medical Center, gde je na poziciji šefa za nauku i edukaciju na Katedri za anesteziju. Šef je i Centra za kliničke studije u kojima ispituje lekove za terapiju različitih vrsta bolova. Njegova uža oblast istraživanje je terapija bola u leđima iz koje ima značajne rezultate priznate u celom svetu.
Dobitnik je brojnih priznanja.


- Bilo mi je drago da čujem planove za ulaganja u šabačku bolnicu, kao i za unapređenje zdravstvenog sistema i mogućnost pružanja boljih usluga pacijentima, kao i za poboljšavanje usluga rada za kolege lekare i ostalo medicinsko osoblje. Iskreno se nadam da će što više medicinskih radnika ostati u Šapcu i pružati pomoć svojim sugrađanima. Želim da pomognem Šapcu i Srbiji, koliko je u mojoj moći. Izuzetno sam zahvalan na svom školovanju u Srbiji i imam potrebu da se odužim ovoj državi koliko mogu”, rekao je prof.dr Knežević.

Sastanku su prisustvovali i doktor Slobodan Popović, direktor Opšte bolnice ,,Laza K. Lazarević” u Šapcu i doktorka Jelena Vikić, član Gradskog veća za zdravstvo.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa