15. jul 2021.15. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

GRADONAČELNIK PAJIĆ UGOSTIO Nj.E. KARLA LO KAŠA
I PREDSTAVNIKE KONFINDUSTIRJE U SRBIJI

Duga tradicija saradnje

Od gradonačelnika Šapca saznali smo za nove projekte koje grad Šabac ima u vidu, kao i za projekte italijanskih kompanija koje nameravaju da razvijaju nove proizvodne pogone. S obzirom da je moguće putovati zato što je pandemija utihnula, nameravam da obiđem i ostale gradove gde je jaka italijanska privreda. U prvih pet meseci ove godine, tgovinska razmena između Italije i Srbije bila je izuzetna
U Gradskoj kući, proteklog četvrtka, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić svečano je ugostio Njegovu Ekselenciju ambasadora Italiji u Srbiji, Karla Lo Kaša, kao i predstavnike Konfindustrije u Srbiji. Takođe, održan je sastanak sa predstavnicima italijanskih firmi koje posluju na teritoriji grada Šapca.

- U gradu Šapcu, deset privrednika iz Republike Italije ukazalo nam je poverenje i investiralo svoj kapil kod nas, a u njihovim kompanijama ima dosta naših zaposlenih sugrađana. Razgovarali smo o razvoju grada Šapca u narednom periodu i šta je to što mi kao Grad možemo da ponudimo u godinama koje dolaze. Nj.E. slušao je o gradu Šapcu kao top destinaciji za strana ulaganja za koju je zainteresovan veliki broj italijanskih novih kompanija, a gde postojeće nameravaju da prošire svoju proizvodnju. Nj.E. Lo Kašo uvideo je da se naš grad ubrzano razvija i rekao da će u razgovorima sa ministarkom Mihajlović i drugim predstavnicima Vlade, kao i sa predstavnicima italijanskih kompanija, preporučiti grad Šabac kao dobro mesto za ulaganje, istakao je gradonačelnik Pajić.
Nj.E. Lo Kašo izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da su Italija i Srbija prijateljske zemlje. Italija je prvi strani investitor u Srbiji i drugi najveći trgovinski partner, odmah posle Nemačke.

Nj.E. Lo Kašo uvideo je da se naš grad ubrzano razvija i rekao da će u razgovorima sa ministarkom Mihajlović i drugim predstavnicima Vlade, kao i sa predstavnicima italijanskih kompanija, preporučiti grad Šabac kao dobro mesto za ulaganje


- Srećan sam što sam danas u Šapcu. Imamo dugu tradiciju saradnje između italijanske ambasade i grada Šapca i nadamo se da će biti još bolja u budućnosti. Od gradonačelnika Šapca saznali smo za nove projekte koje grad Šabac ima u vidu, kao i za projekte italijanskih kompanija koje nameravaju da razvijaju nove proizvodne pogone. S obzirom da je moguće putovati zato što je pandemija utihnula, nameravam da obiđem i ostale gradove gde je jaka italijanska privreda. U prvih pet meseci ove godine, tgovinska razmena između Italije i Srbije bila je izuzetna, naglasio je Nj.E. Lo Kašo.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa