15. jul 2021.15. jul 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Jubilarna 20. Drinska regata u Ljuboviji

PREKO 30.000 POSETILACA

Na jubilarnoj 20. Drinskoj regati koja je protekle subote održana u Ljuboviji, prema zvaničnim podacima, učestvovalo je oko 1.800 plovila i preko 15.000 učesnika na vodi, a samoj manifestaciji tokom par dana prisustvovalo više od 30.000 posetilaca. Lepo vreme i sjajna atmosfera pružilo je uživanje svim učesnicima velikog spusta u dužini od 40 kilometara od Rogačice do Ljubovije.
Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je regatu i čestitala organizatorima, a učesnicima poželela mirnu vodu, dobar provod i podsetila ih da čuvaju reku.

Ljubovija.info


-Dragulj reke Drine, Drinska regata, po mnogo čemu predstavlja jedan od značajnijih turističkih projekata naše zemlje. Kao najveća manifestacija na vodi u Evropi, Drinska regata privlači skoro 20.000 zadovoljnih učesnika, koji se rado vraćaju. Budući da se turistički trendovi u post-kovid periodu kreću sve više u pravcu aktivnog turizma i neposrednog doživljaja prirode, ovaj kraj treba da iskoristi sjajnu priliku za ubrzani turistički rast- rekla je Matić.

Ljubovija.info


Dobrodošlicu gostima i mirnu plovidbu poželeo je i predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović.
Pauza tokom plovidbe napravljena je u Gornjoj Trešnjici gde je po tradiciji besplatno služen vojnički pasulj, a zatim su učesnici krenuli ka cilju u Ljuboviji.

Ljubovija.info


Od 21 čas na stadiona FK Drina kao kruna cele manifestacija održan je koncert balkanske zvezde Svetlane Cece Ražnatović. Na koncertu je bilo preko 20.000 ljudi, a kratkotrajan pljusak samo je dao poseban čar događaju. Dan ranije na istom mestu, koncert je održala još jedna velika zvezda Marija Šerifović.

Ljubovija.info


O Ljuboviji se govori, o Ljuboviji se piše... Jubilarna 20. Drinska regata premašila je očekivanja i samih organizatora. Utisci se sabiraju ali jedno ostaje sigurno, Drinska regata u Ljuboviji napravila je nekoliko ozbiljnih koraka napred.
Ljubovija.info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa