13. oktobar 2011.13. okt 2011.
164 GODINE BIBLIOTEKE ŠABAČKE

IZVOR KULTURNOG NASLEĐA

Pod sloganom „Biblioteka uživo“ u utorak svečano obeležen Dan Biblioteke šabačke. Tom prilikom dodeljene nagrade najboljim čitaocima. Svečanosti, pored mnogobrojnih gostiju iz javnog i kulturnog života grada, prisustvovao i episkop šabački Lavrentije
Govoreći o tradiciji dugoj 164 godine direktorka Biblioteke šabačke Sonja Bokun Đinić istakla je da se tokom godina ova ustanova trudila da izađe u susret svojim korisnicima. Tako je prostor stare zgrade koja datira od 1854. godine godinama unazad menjan i prilagođavan. Krajem leta svečano je otvoreno renovirano Odeljenje za odrasle. Novi prostor prilagođen je potrebama velikog broja čitalaca koji sada imaju direktnog dodira sa povećanim fondom knjiga. Tu je i Dečje odeljenje sa svojom čitaonicom koja za šabačke mališane predstavlja mesto za druženje, učenje i sticanje novih znanja. Prioritet je Aneksna zgrada koja je u izgradnji još od 2007. godine. Direktorka se nada da će do kraja ove godine drugi sprat biti useljiv.
-Biblioteka se svih 164 godina trudila da dođe do svog krova nad glavom, ali to joj nikada nije uspevalo. Aneksna zgrada koja se gradi je prvi krov koji Biblioteka gradi za sebe - rekla je Sonja Bokun Đinić.
Da nedostatak prostora ne ometa dobar rad Biblioteke svedoči i veliki broj čitalaca svih uzrasta. Tako su ovom prilikom dodeljene nagrade najboljim čitaocima.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa