13. oktobar 2011.13. okt 2011.
GERONTOLOŠKI CENTAR ŠABAC

DRUGA KUĆA

Za boravak korisnika zadužena su 83 stalno zaposlena i desetak radnika na određeno vreme. Cena smeštaja kreće se oko 30.000 dinara na mesečnom nivou, u zavisnosti od kategorije kojoj osoba pripada i od zahtevanih usluga
Gerontološki centar je ustanova u kojoj stariji zadovoljavaju svoje primarno - egzistencijalne, zdravstvene, socijalne, emotivne potrebe, ali i obrazovne, kulturno - zabavne i rekreativne aktivnosti. Međusobna solidarnost, samokreativnost i društveni život korisnika su neophodni faktor za bržu i lakšu adaptaciju.
- Tekuća godina je veoma teška zbog ekonomske krize koja se odražava i na rad naše ustanove. U 2011. godini najviše je uloženo u nabavku opreme u okviru novog objekta, kao što su kreveti, garderobni ormari, stolovi i stolice za dvadesetak soba, kao i rekonstrukcija staze i novi parking. Ministarstvo rada i socijalne politike je opredelilo sredstva za kompletnu rekonstrukciju mokrih čvorova na prizemlju i prvom spratu novog dela objekta. Rekonstrukcija nije rađena još od 1984. godine kada je ustanova počela sa radom. Krajnje je vreme bilo za renoviranje, jer je sve dotrajalo, kaže direktor šabačkog Gerontološkog centra Milan Popović.
Zatim, sredstvima Gerontološkog centra finansirana je zamena podova oko 800 kvadratnih metara, čija je vrednost iznosila dva miliona i dvesta hiljada dinara. Aktuelna ekonomska situacija odrazila se ove godine i na popunjenost kapaciteta, jer vlada manja zainteresovanost kod pripadnika treće dobi. Prethodnih godina kapaciteti su bili popunjeni 97 odsto, što je donosilo veći priliv novca i obezbeđivalo dodatna ulaganja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa