15. jul 2021.15. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

ODRŽAN PETI TRKAČKI DAN NA ŠABAČKOM HIPODROMU

Petnaestogodišnjem Aleksi i Eiskonigu trka dan

Petnaestogodišnji Aleksa Stanarević na “Eiskonig” pobednik trke dana “Memorijal Stefana Paunovića”. Peti trkački dan, drugi na kom je bilo dozvoljeno prisustvo publike, otvorio je “Memorijal Luke Lazarevića”. Trku na 1,200 metara osvojio je Yabayabadoo. “Konjički klub “Džokej klub Šabac” se trudi da svakog trkačkog dana stvori što bolje uslove i atmosferu za održavanje trka” rekao je predsednik Konjičkog kluba “Čokej klub Šabac” dr Aleksandar Peranović
Petnaestogodišnji Aleksa Stanarević na “Eiskonig” pobednik je trke dana “Memorijal Stefana Paunovića”, petog trkačkog dana na Šabačkom hipodromu, održanog u nedelju. Nakon dramatične završnice, na drugom mestu je ostala Anđelika, Dženana Šabotića, sa Kristijanom Gnesijem u sedlu, treće mesto je zauzeo Lord Lou Vanje Dabić, sa jahačem Balušijem, dok je četvrti stigao Aliso KK “Krajišnik” sa džokejom Aleksom Šašić.

-Moja peta trka i peta pobeda, na mom konju kog jašem već dve godine. Dobio sam ga od strica za rođendan. Imamo i grlo Wolf, koje je isto kod nas u trening i osvojio je prvo mesto u Beogradu prošle nedelje. Nadamo se da ćemo imati još mnogo uspeha, rekao je Aleksa.

U susret Šabačkim konjičkim svečanostima
Sledeći sureti na Šabačkom hipodromu su Šabačke konjičke svečanosti 24. i 25. jula. Tada će se održati i Šabački derbi, koji je bio planiran za peti trkački dan, ali je odložen. Najvažnija galopska trka u Srbiji, Memorijal Kralja Aleksandra trčaće se u nedelju.
Pored trka posetioci će moći da uživaju i u propratnim sadržajima na koje su već navikli. Biće tu fijakera, dama u šeširima, Bazar starih i umetničkih zanata i još mnogo interesantnih dešavanja.
-Tradicija je na našoj strani. Ovde je istorija, kultura. Imaćemo dva jaka trkačka dana, sa propratnim sedržajem. Subota je rezervisana za Šabački derbi, a nedelja za Memorijal Kralja Aleksandra. To je najznačajniji konjički vikend u Srbiji u ovoj godini. Ideja Upravnog odobra je da vratimo staru slavu galopa i konjičkog sporta u Šabac. Verujem da ćemo u narednom periodu imati sve bolje trkačke dane, rekao je dr Aleksandar Peranović i pozvao sve ljubitelje konjičkog sporta da za 10 dana budu na Šabačkom hipodromu i ne propuste najvažnije dešavanje, kada je galopski konjički sport u pitanju, u Srbiji.


Porodica Paunović obezbedila je pehare za četiri prvoplasirana grla. Koliko je trka bila neizvesna i uzbudljiva govori i činjenica da je Aleksinoj majci pozlilo, pa je Hitna pomoć morala da interveniše.
Peti trkački dan, drugi na kom je bilo dozvoljeno prisustvo publike, otvorio je “Memorijal Luke Lazarevića”. Trku na 1,200 metara osvojio je Yabayabadoo, štale “Milić, sa Goranom Mešetovićem u sedlu. Drugu je bio Colorado, Aleksandre Despotović, sa jahačem Ljubomirovićem, treća Ankara, Adamovića sa Sakićem i četvri Arlington Boy, Dejana Vujičića sa džokejom Kristijanom Gnesijem. Sva grla, sem prvoplasiranog, trenira Bojan Šendeković.

dr aleksandar peranović, direktor hipodroma, Foto: Glas Podrinja


Drugu trku “Petrovdan” trčalo je 11 grla. Prvo mesto osvijila je Red Women, Džanka Bjelaka , sa Mešetovićem. Drugi je bio Kalipso, Pavlovića, sa džokejom Željkom Ilićem, treći Valentin, Saše Marković sa Milojevićem, a četvrti Sumy Ramis AD “Zobnatica” kog je jahao Milan Konkolj.
Trku “JKP Stari grad Šabac” osvojio je Iron Boy, u vlasništvu Krajčinovića, sa Željkom Ilićem u sedlu. Drugi je bio Waslawi štale “Šendeković” sa Sašom Glogovcem, treći Torino Hill Aškovića, a četvrti Jerry Beast Jovane i Katarine Milošević, sa džokejom Goranom Mešetovićem.

Trka “JKP Vodovod Šabac” trčana je na 1.600 metara. Prvo mesto osvojio je Magic Lute, Zijada

Tahirovića sa džokejom Goranom Mešetovićem, drugi je bio Border War Saše Marković sa Milojevićem u sedlu, treći Ogon, istoimene štale, kog je jahao Aleksa Šašić, a četvrti Magistztrat Skrljelja, sa Sašom Glogovcem.

Ovaj trkački dan zatvorio je “Memorijal Radenko Gligorić Rade” na 2.200 metara. Prvi je kroz cilj prošao Near Poetsa Milanom Konkoljem, vlasništvo “Intergaja”. Drugi je bio Koln KK “RS” sa Sašom Glogovcem, treći Nasrani Braće Hadžić sa Željkom Ilić, dok je četvrto mesto zauzeo Show Noverre, vlasništvo “San Roccco Team”-a sa džokejom Goranom Mešetovićem.

aleksa stanarević, pobednik trke dana, Foto: Glas Podrinja


-Konjički klub “Džokej klub Šabac” se trudi da svakog trkačkog dana stvori što bolje uslove i atmosferu za održavanje trka. Zadovoljni smo posetom, s obzirom da je finale “Vimbldona”, kao i finale Evropskog prvenstva u fudbalu, rekao je predsednik Konjičkog kluba “Čokej klub Šabac” dr Aleksandar Peranović.

Publiku su petog trkačkog dana dočekale kompletno rekonsturisane tribine, sa svim promenjenim daskama, čime je znatno povećana bezbednost.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa