22. jul 2021.22. jul 2021.
Ljubovija-info

Ljubovija-info

Izgradnja i rekonstrukcija stanova za 23 porodice u Ljuboviji

Za bolje uslove života

U naselju Uzovnica u Ljuboviji gradi se 9 objekata sa 14 stanova, a dodatno će biti rekonstruisano 9 objekata. Kuće će nakon izgradnje biti opremljene neophodnim nameštajem i opremom za domaćinstvo
U Beogradu u Klubu poslanika upriličena ceremonija dodele sporazuma po programu “Podrške EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji” u kom je opština Ljubovija učestvovala sa projektom “Bolji život za sve građane Ljubovije”.

Sporazume su dodelili Njegova ekselencija ambasador Sem Fabrici, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministarka za rad i zapošljavanje Darija Kisić i ministar građevinarstva Tomislav Momirović.

U ovom programu UNOPS-a prošlo je 19 opština i gradova iz Srbije. Vrednost projekta za Ljuboviju je 61 milion dinara bez PDV-a, od čega je učešće opštine 9 miliona dinara. Dodeli sporazuma u ime opštine Ljubovija prisustvovao je predsednik opštine Milan Jovanović i rukovodilac odeljenja za LER Mićo Babić.

Ljubovija-info


Opšti cilj projekta je doprinos povećanom socijalnom uključivanju žena i muškaraca, devojčica i dečaka koji žive u siromaštvu i isključeni iz društva, i pružanje mogućnosti za dostojanstven život i aktivno učešće u društvu.

U naselju Uzovnica u Ljuboviji gradi se 9 objekata sa 14 stanova, a dodatno će biti rekonstruisano 9 objekata. Kuće će nakon izgradnje biti opremljene neophodnim nameštajem i opremom za domaćinstvo. Za sve korisnike biće primenjene mere aktivne inkluzije, odnosno korisnici će dobiti pomoć u vidu podsticaja za kupovinu opreme za rad i razvoj sopstvenog posla.
Ljubovija-info

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa