22. jul 2021.22. jul 2021.
Devet medalja
OLIMPIJSKE IGRE 2021.

Devet medalja

Učinak iz naslova je predviđanje američke novinske agencije „Asošijeted pres“ za učinak Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju. Predviđaju da će naši sportisti osvojiti devet odličja, od čega dva zlata, četiri srebra i tri bronze.

Očekuju titule Novaka Đokovića u tenisu i karatistkinje Jovane Preković (kategorija do 61 kg). U finalu Đoković će pobediti Medvedeva prema ovim predikcijama, dok će Jovana savaldati Japanku Someju.

Srebra su „namenjena“ košarkašicama koje će u velikom finalu pretrpeti poraz od SAD, treća će biti Australija, potom vaterpolistima Srbije. AP previđa plasman u finale i poraz u okršaju sa Hrvatskom, bronza će pripasti Mađarima, kao i basketašima (tri na tri) koji putuju kao jedni od glavnih favorita, ali će zastati u finalu gde će ih nadigrati Poljska. Bronza u ovoj disciplini pripada Letoniji.

Pojedinačno srebro očekuju od kajakaša Strahinje Stefanovića (K1 200), te da će kroz cilj proći iza Britanca Hita.

Na treće mesto će se, prema očekivanjima AP popeti džudista Aleksandar Kukolj, iza Portugalca Fonseke i Japanca Volfa, Zorana Arunović u streljaštvu, gde će ispred nje biti Indijke Desval i Baker, odnosno rvač Mate Nemeš. Zlato je namenjeno Kubancu Boreru, srebro Surkovu iz Rusije.
AP „oduzima“ medalju atletičarki Ivani Španović, kao i odbojkašicama, brniocima srebra, predviđajući titulu SAD, Kini srebro i Brazilu bronzu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa