13. oktobar 2011.13. okt 2011.
MINISTAR ODBRANE POSETIO ŠABAC

ZNAČAJ POGONA U ZAPOŠLjAVANjU

Prošlog utorka, Ministar odbrane Republike Srbije Dragan Šutanovac posetio pogon “Pilana“ Vojnograđevinske ustanove “Beograd“ u Šapcu. Proizvodna budućnost pogona u izgradnji montažnih kuća. Valjevo prvi Grad u kom će biti izgrađeno celo naselje, odnosno montirano 50 kuća, time će se rešiti stambeno pitanje aktivnih i penzionisanih vojnih lica u ovom gradu
U Šapcu smo imali priliku da vidimo koje su proizvodne mogućnosti i proizvodni kapaciteti pogona “Pilana“. Posebno bih naglasio podatak da je ova građevinska ustanova do pre četiri godine bila u gubitku oko 150 miliona dinara, dok danas posluje pozitivno. Prednost ovog pogona je mogućnost izrade malih stambenih jedinica, tzv. montažnih kuća. To je jedan od razloga zašto su sa mnom danas gradonačelnici Valjeva i Šapca. U pogonu u Šapcu zapošljavamo oko 70 radnika, dok je Valjevo prvi grad u kojem ćemo pristupiti izgranji celog naselja sa oko 50 kuća u kojima će živeti još uvek aktivna i penzionisana vojna lica ““ rekao je Ministar odbrane Dragan Šutanovac.
Po navodima Ministra reč je o sasvim novom standardu izgradnje stambenih površina namenjenih prvenstveno pripadnicima pripadnicima vojske i Ministarstva odbrane, a potom i Ministarstva unutrašnjih poslova kao i drugih državnih institucija.
Okvirna cena jednog kvadratnog metra u ovom slučaju, ne bi trebalo da pređe cifru od 350 evra. Oni koji budu u prilici da dobiju jedan ovakav objekat, pored njega bi imali i malo dvorište, a predviđen je i prostor za parking. U ministarstvu odbrane, u proizvodnji montažnih kuća vide veliki potencijal.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa