22. jul 2021.22. jul 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

OPŠTINA VLADIMIRCI

Mladost i Gudijada 2021začinile Petrovdanske dane

„Prošle godine korona je prekinula niz koji će ne sumnjivo prerasti u tradiciju. Hvala svima na druženju i razmeni pozitivne energije uz obećanje da će narednih godina biti i bolje i bogatije“, rekao je predsednik Opštine Vladimirci Goran Zarić
Kako priliči danima oko krsne slave već omiljenim Petrovdanskim danima, protekle subote prvo su u organizaciji biblioteke „Diša Atić“ i predškolske ustanove „Suncokreti“ upriličene radionice i to likovna, muzička, čitalačka i društvene igre gde se stotinak mališana družilo i vidno uživalo u njihovom danu a pred drevnim zdanjem Konaka. Usledio je maskenbal opet najmlađih gde je viđeno šezdesetak princeza i prinčeva bogatog nadahnuća i ideja.

"Glas Podrinja"


Bio je to dan uzajamne vere u bolje sutra i negovanje jedne već tradicije druženja i slog
e

A tokom dana od ranih jutarnjih časova tekla je GUDIJADA 2021, gde se na potezu ispred opštinskog zdanja do kafane Lovac u umeću pečenja takmičilo oko 40 ekipa sa, po proceni, 60 prasadi. Bilo je tu i pedesetak kotlića a da sve bude na visokom nivou meso je darovalo i lovačko društvo a sve potom besplatno degustiralo u već prepoznatljivom gastronomskom festivalu:
- Prošle godine korona je prekinula niz koji će ne sumnjivo prerasti u tradiciju. Hvala svima na druženju i razmeni pozitivne energije uz obećanje da će narednih godina biti i bolje i bogatije. Istovremeno da se obavežemo na istovetan hod i u boljitku naše opštine, blistao je u druženju sa darodavcima i brojnim građanima te najmlađima predsednik Opštine Vladimirci Goran Zarić.
Uz valjevsko pivo na točenje u neograničenim količinama i dobru muziku bio je to dan uzajamne vere u bolje sutra i negovanje jedne već tradicije druženja i sloge.
"Glas Podrinja"
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa