13. oktobar 2011.13. okt 2011.
55. OKTOBARSKI SALON

TRADICIONALNO I MODERNO

Večeras, u 19 časova i 30 minuta u Narodnom muzeju u Šapcu biće otvoren 55. oktobarski salon. Na tradicionalnoj izložbi biće prikazano 82 rada od 77 umetnika
Od 175 radova od 125 umetnika, koliko se odazvalo na konkurs 55. oktobarskog salona u Šapcu, tročlani žiri u sastavu slikarka Simonida Radonjić, predsednica, i članovi Slobodan Peladić predsednik ULSŠ, i Tatjana Marković viši kustos šabačkog Narodnog muzeja, za izlaganje je odabrao 82 rada od 77 umetnika.
- Osim selekcija radova, žiri je dodelio i tradicionalne salonske nagrade za sliku, skulpturu, grafiku i nagradu za mladog autora Igor Belohlavek. Ovogodišnje priznanje našeg salona za slikarstvo pripalo je Maji Erdeljan, umetnici koja neguje moderan, nekonvencionalna pristup slici, specifičan po poigravanju komplementarnih odnosa crvene i zelene, pretočene u skladan odnos. Ekspresivnost i snažan osećaj za boju doprinose dinamici i osobenom lirskom izrazu slike. Nagrada u oblasti grafike, pripala je Ranki Lučić Janković, koja je dugi niz godina prisutna na domaćoj i međunarodnoj umetničkoj sceni. Svoje umetničke vizije materijalizuje najčešće u tehnici suve igle, a veštim preklapanjem crvene i crne postiže dinamičnost u strukturi crteža nagrađene grafike.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa