29. jul 2021.29. jul 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

U toku redovni i vanredni radovi

Rekonstrukcija puteva u Pocerini

Radovi se nastavljaju na teritoriji grada, a osim Krivaje, radi se u još 6 sela Pocerine. Podjednako je bitan svaki stanovnik i svaki žitelj seoskih mesnih zajednica. Šljunčenje puteva koji dugo godina nisu održavani
Put u Krivaji, na koji je nevreme koje je pogodilo naš grad ostavilo velike posledice, rekonstruisan je.

Zamenik gradonačelnika Blaža Knežević rekao je da se radovi nastavljaju na teritoriji grada, a osim Krivaje, radi se u još 6 sela Pocerine

- Rade se redovni ali i vanredni radovi. Nažalost, imali smo teške vremenske nepogode ali se sve to sanira i ono što je bitno, građani su shvatili da u novoj Gradskoj vlasti imaju odličnog partnera koji razume situaciju na selu. Videli smo koliko godina ništa nije rađeno – i dodao da je Gradska uprava shvatila probleme, a puteve koji nisu bili prohodni rekonstrisala je.
Istakao je, takođe, da se vodi kampanja protiv nove gradske vlasti

-Bivše rukovodstvo ide po terenima i snima upravo ono što oni nisu radili godinama, počev od puteva, deponija, a što će nova gradska vlast sa novim rukovodstvom i projektima sanirati u narednom periodu.

V.d. direktora JP „Infrastruktura“ Milica Pavlović objasnila je da je podjednako bitan svaki stanovnik i svaki žitelj seoskih mesnih zajednica.

-Stavljamo akcenat na njih s obzirom da su decenijama bili zapostavljani i da su se tretirali kao građani drugog reda.

Dodala je da su započeta redovna održavanja puteva, gde su postojali dugogodišnji problemi a meštani nisu mogli nesmetano da stignu do svojih domova.

-Krenuli smo i sa šljunčenjem puteva koji takođe dugo godina nisu održavani. Omelo nas je nevreme koje se dogodilo u proteklih desetak dana. Tlo je brdovito i zahtevalo je ozbiljnije radove.
Nevremenom su zahvaćena brojna sela – Krivaja, Bukor, Metlić, Gornja i Donja Rumska, Sinošević, a sve je sanirano u rekordnom roku.

Odbornik u Skupštini grada Šapca Marko Todorović kaže da najbolje poznaje probleme sa kojima se susreću stanovnici ovih sela.

-Zahvalio bih se Gradskoj upravi i Javnom preduzeću „Infrastruktura“. Vrlo brzo su nam izašli u susret i pomogli nam da saniramo puteve od posledica nevremena koje se dogodilo tokom jula meseca.
Napomenuo je da je najveći problem postojao u Mesnoj zajednici Bukor, gde je postojalo nekoliko puteva koji su bili teško prohodni čak i za traktorsku mehanizaciju. Tu se nalazi 20 kuća do kojih se automobilima nije moglo doći.

-Kod nas su putevi bili u haotičnom stanju i niko nije obraćao pažnju na njih. Na putevima su postojali krateri preko kojih se teško prolazilo čak i sa traktorima, a nakon nevremena, sve je odneto – napomenio je predsednik Mesne zajednice Krivaja Milovan Marković.

U Mesnoj zajednici Sinošević u rekordnom roku, za 24 sata, sve je sanirano i rekonstruisano.

-Kod nas su skoro svi problemi rešeni, sve male su asfaltirane, osim jedne koja je ostala za kasnije. Zahvaljujem se novoj gradskoj vlasti koja je pošteno radila svoj posao – istakao je poverenik Mesne zajednice Sinošević Nikola Damjanović.

Nevreme nije zaobišlo ni Mesnu zajednicu Dvorište, gde je odnelo dva puta

-Zahvalan sam na brzoj reakciji. Oduvek smo imali problem sa pošljunčenim putevima jer čim se dogodi nevreme, put nestane. U roku od dva sata sve je bilo sanirano. Do sada smo bili zapostavljani, ali zahvaljujući novoj vlasti konačno su i naši zahtevi ispunjeni. – napomenuo je predsednik mesne zajednice Dvorište Živan Marić.

Zadovoljni su i meštani Donje Rumske..

-Imali smo puteve kojima nismo mogli da prolazimo ni sa biciklima. Prethodna vlast je započela radove ali ih nije zavrišila do kraja. Niko ne zna zašto. Sadašnja vlast nam je rešila dugogodišnji problem - zaključio je meštanin Donje Rumske Miloš Đerić.
Ž.P.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa