Info

29. jul 2021.29. jul 2021.
Radni sastanak o unapređenju zadrugarstva u Bogatiću
Načelnik MUO:

Radni sastanak o unapređenju zadrugarstva u Bogatiću

Poslednjih godina jedan od prioriteta politike Vlade Republike Srbije je oživljavanje sela i ostanak i opstanak mladih na vekovnim ognjištima. Osnivanje novih i obnavljanje postojećih zadruga jedan je od modela osnaživanja sela
Opština Bogatić bila je 20.jula 2021.godine mesto održavanja radnog sastanka na temu unapređenja zadrugarstva i saradnje između zadružnih saveza Republike Srbije i Republike Srpske.Domaćin sastanka bio je Milan Damnjanović, predsednik opštine sa saradnicima.

Prisustvovali su Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Darko Božić sa saradnicima, Nikola Mihailović, predsednik Zadružnog saveza Srbije, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac i Blaža Knežević, zamenik gradonačelnika grada Šapca. Iz Republike Srpske učestvovali su Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bjeljine, Rajko Kulaga, predsednik Zadružnog saveza Republike Srpske i Slavko Dobrilović, predsednik Zadružnog saveza Bosne i Hercegovine.

Prisutne je u ime domaćina pozdravio i dobrodošlicu poželeo predsednik Milan Damnjanović. Dugi niz godina selo je prepušteno izumiranju i migraciji posebno mlade populacije prema gradskim sredinama. Poslednjih godina jedan od prioriteta politike Vlade Republike Srbije je oživljavanje sela i ostanak i opstanak mladih na vekovnim ognjištima. Osnivanje novih i obnavljanje postojećih zadruga jedan je od modela osnaživanja sela. Mačva i opština Bogatić su područje čije se stanovništvo u najvećoj meri bavi poljoprivredom i gde mere državne politike daju rezultate.

Mladi poljoprivrednici prihvataju inovacije u proizvodnji,sarađuju sa poljoprivrednim stručnim službama,organizuju se u zadruge. Eksploatacija prirodnih resursa, razvoj turizma i ulaganja u poljoprivredu doprineće ubrzanom razvoju opštine Bogatić, Mačve i Republike Srbije, naglasio je predsednik opštine Milan Damnjanović.

Nakon održanog sastanka upriličena je poseta zemljoradničkim zadrugama”Alfafarm 2018” u Badovincima i “Voćar” iz Bogosavca.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa