13. oktobar 2011.13. okt 2011.
OBELEŽENO 155 GODINA APOTEKARSTVA U ŠAPCU

NASTAVAK USPEŠNE TRADICIJE

“U istoriji šabačkog apotekarstva, dugoj 155 godina, osnovni cilj apotekara bio je učiniti život zdravijim i time lepšim. Učeći na humanosti naših prethodnika, uspešna tradicija će biti nastavljena i oplemenjena naučnim saznanjima savremenika“, kaže mag pharm-spec Roland Antonić, povodom jubileja apotekarstva u Šapcu
U Šabačkom pozorištu, prošlog utorka je obeleženo 155 godina apotekarstva u Šapcu. Tom prilikom, organizovano je predavanje pod nazivom “Uloga farmaceuta u samolečenju ““ primena biljnih proizvoda“, održana svečana akademija i prikazan muzičko poetski kabare “Da, to su bili dani“ u izvođenju Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića. Uručene su i zahvalnice onima koji su u proteklom periodu podržavali rad ove ustanove.
- Izuzetno mi je drago što su ovu našu godišnjicu uveličali gosti sa strane. To su naše kolege iz apotekarskih ustanova širom Srbije, strani i domaći proizvođači-predstavnici fabrika lekova i dobavljači bez kojih ne bi mogli da opstanemo. Potom, tu su naši penzioneri zbog kojih ovakve svečanosti prvenstveno i organizujemo, naši osnivači predstavnici šabačke Gradske uprave koji su nam velikim delom pomogli da budemo ono što jesmo.
Iako sva dešavanja i ljudi koji su učestvovali u “građenju“ apotekarstva kod nas imaju podjednaku važnost, izdvojili bismo neke periode. Posebno je značajna godina 1993., kada smo se izdvojili iz Zdravstvenog centra, potom ime osnivača Ilije Rankovića, koji je bukvalno i sazidao zgradu u Jevremovoj ulici, zatim ime našeg pokojnog kolege, doajena modernog apotekarstva Živorada - Žike Mihailovića ““ istakla je direktorka apoteke “Šabac“ Snežana Lukić.
Mag pharm spec Roland Antonić, je ovom prilikom napomenuo da je reč o značajnom jubileju kako za sam Grad tako i za Apoteku “Šabac“ i sve zaposlene u njoj.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa