29. jul 2021.29. jul 2021.
foto: sajt kluba (ps)

foto: sajt kluba (ps)

RUKOMET: EHF KUP

Žreb surov

Kuglice nisu bile naklonjene šabačkoj „Metaloplastici“ na žrebu za EHF Evro kup (nekadašnji Čelendž kup). Šapčani će na megdan švedskom klubu Alingsas. Reč je o timu koji u svojoj istoriji ima dve titule u Švedskoj, a u poslednjoj sezoni je regularni deo okončao na petom mestu, da bi ih u plej ofu, četvrtfinalu, eliminisao kasniji vicešampion Skvode.

-Jedan od najtežih rivala, jak klub, prethodne godine su igrali u grupnoj fazi jačeg takmičenja Lige Evrope. Učinićemo sve da se suprotstavimo dobro i iskoristimo svaku priliku za narednu fazu – ističe direktor Metaloplastike Slaviša Stojinović.

Ekipu čine domaći rukometaši, mlad sastav sa tek dva ili tri iskusna igrača. Šveđani pamte staru Metaloplastiku i jednako nisu oduševljeni ishodom žreba.

-Veliki tim iz 80-ih, danas nama manje poznat, ali jedan od rivala kojeg nismo želeli na startu. Očekujemo dve teške utakmice i za to se spremamo – rekao je trner Alingsasa Mikel Francen.

Alingsas je domaćin prve utakmice, termini su 11/12. i 18/19. septembar. Bolji iz ovog dvomeča igraće protiv Donbasa, vicešampiona Ukrajine i tima koji je za njihove uslove načinio senzaciju prethodne sezone ne izgubivši od šampiona Zaporožja, koji je do remija sa Donbasom imao niz od 157 uzastopnih pobeda u prvenstvu! To je i jedini neuspeh najboljeg tamošnjeg tima prethodne sezone.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa