29. jul 2021.29. jul 2021.
foto: rss

foto: rss

RUKOMET: KADETSKA KATEGORIJA

Završnice pred Evropsko

Do kraja avgusta tandem rukometaša Metaloplastike, igrači na krilnim pozicijama Filip Milovanović i Mateja Dodić nalaze se na pripremama kadetske reprezentacije Srbije koja će sredinom avgusta nastupiti na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Šapčani su nastupali u selekciji koju je sastavio nekadašnji trener Metaloplastike Đorđe Teodorović u dve pripremne utakmice, protiv Španije i Mađarske na turniru u susednoj državi. Srbija je pretrpela dva poraza. Svaladala je ovdašnje kadete najpre Španija 34:27 (17:14), a potom i Mađarska 30:27 (15:12).

Evropsko prvenstvo je zakazano za period od 12 do 22. avgusta u Hrvatskoj. Srbija je u grupi A zajedno sa: Islandom, Slovenijom i Italijom. Prvi rival će biti Italijani.

Pre kadeta izazov kontinentalnog šampionata očekuje kadetkinje. One će se boriti u Gruziji od šestog do 15. avgusta, a među kandidatima bile su i dve rukometašice Medicinara. Bek Aleksandra Vasić. Oprobala se i u pripremnim mečevima sa Slovenijom. Nastupala je u obe utakmice i učestvovla u dublu pobeda, 31:22 i 26:22. Aleksandru je selektor Zoran Barbulović uvrstio i na konačan spisak putnica za Gruziju.

Srbija će biti u grupi B zajedno sa: Italijom, Farskim Ostrvima, Izraelom i Estonijom. Reč je o šampionatu starog kontinenta B divizije.

Milica Samardžić je bila među rezervama na spisku.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa