Info

29. jul 2021.29. jul 2021.
foto:  Privatna arhiva

foto: Privatna arhiva

ODBOJKA: INTERNACIONALNA SCENA

Mihailović na novom zadatku

Šabački odbojkaški trener Dragan Mihailović imenovan je nedavno za selektora muške seniorske reprezentacije Hong Konga. Naš sugrađanin je dobio priliku kroz program Svetske odbojkaške federacije (FIVB) da predvodi još jednu azijsku selekciju, posle uspešnog perioda koji je proveo predvodeći Indiju tokom 2019. godine.

Do sada je u više navrata bio deo stručnog štaba reprezentacije Jugoslavije kod Zorana Gajića, odnosno Srbije i Crne Gore kada je selektor bio Veselin Vuković. Samostalno je radio u Kanadi, Srbiji, Grčkoj, Francuskoj Kataru, Emiratima, Libanu, Bahreinu, Finskoj, Poljskoj i potom u već pomenutoj Indiji gde je tamošnju reprezentaciju odveo do poslednje faze olimpijskih kvalifikacija. Angažovanje u Hong Kongu ima ne samo za cilj unapređenje rezultata, nego i čitivaog sporta u ovom gradu/državi.

-Još jedan projekat FIVB kojim pomaže razvoj odbojke u zemljama koje su im se obratile i zatražile pomoć u trenerskom kadru. Dogovor je postignut na šest meseci tekuće godine i potom još šest do osam meseci tokom 2022. godine, počevši od februara. Ciljevi i ambicije: su da se pripremimo što bolje za predstojeće Azijsko prvenstvo koje se igra sredinom septembra u Japanu, potom težimo što kvalitetnijoj selekciji kadeta i juniora, da bi konačni cilj bio septembar 2022. i nastup na Azijskim Igrama u Kini. – ističe Mihailović i dodaje da je važno i unapređenje stručnog rada.

-Veliku važnost nosi edukacija trenera svih muških selekcija. Već je organizovan prvi seminar, a biće ih još mnogo u narednom periodu.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa