29. jul 2021.29. jul 2021.
BORBA ZA MEDALjU
VATERPOLO: GENERACIJA 2006.

BORBA ZA MEDALjU

Plasman na finalni turnir iz teže grupe. Poraz od Partizana i trijumfi nad Zvezdom i Spartakom. Želja medalja. Partizan prvi favorit, Šabac kao vicešampion Kupa
Godištu 2006. pripala je čast da zatvori sezonu Prvenstva Srbije za mlađe vaterpolo kategorije. Uskoro nas očekuje finalni turnir za igrače do 15 godina, a na njemu će biti i vicešampioni Kupa Srbije, igrači Vaterolo kluba „Šabac“, što će biti četvrta generacija koja je obezbedila mesto na samoj završnici najboljih u Srbiji.

Šabački mladi „delfini“ su posle dominacije u polufinalu i finalu regiona, ubedljivo ostvarili plasman na finalni turnir kroz polufinalno nadmetanje u težoj od dve grupe. Šapčani su na svom bazenu dočekali vršnjake ubedljivo najbolje ekipe u Srbiji ovog uzrasta, Partizana, potom Crvene Zvezde i subotičkog Spartak Prozivke.

Šabački reprezentativci
Generacija 2007. nema svoje takmičenje, ali se reprezentativci (kadeti) rođeni pomenute godine i kasnije redovno sastaju i pripremaju. Od ponedeljka počinju nove devetodnevne pripreme. U stručnom štabu reprezentacije prvi pomoćnik je trener Šapca Nemanja Ličanin, a u sastavu je čak sedam članova ovdašnjeg kluba.
Reprezentativci su: Mihailo Gošić (golman), Petar Mićanović, Strahinja Lukić, Novak Lazić, Uroš Jezdimirović, Luka Urošević, Viktor Vasić i Andrej Mićić.


Izabranici trenera Miroslava Petrovića i Igora Jovanovića u prva dva kola su zotklonili svaku sumnju da li zaslužuju mesto među šest najboljih u Srbiji. Pobedili su Crvenu Zvezdu 16:4, a potom i Subotičane 13:7, da bi u poslednjoj rundi pretrpeli i očekivani poraz od Partizana 15:7. U zbiru Partizan je osvojio prvo mesto sa maksimalnim učinkom, Šabac je drugi, dok je Crvena Zvezda treća i poslednja iznad crte koja izborila plasman na finale. Šapčani prenose tri boda na finalno nadmetanje, Partizan šest, Zvezda nijedan.



Generacija 2006. napravila je u rano proleće veliko iznenađenje osvajanjem drugog mesta u Kupu Srbije, iako nije smatrana favoritom za medalju. Kako su onda istakli, medalja na Prvenstvu bilo kojeg sjaja biće uspeh vredan kao zlato.

Odličje će biti i nastavak niza, jer u pomenute tri generacije koje su nastupile u finalu tokom leta, osvojena su dva zlata (2008. i 2009. godište) i jedna bronza (2010. godište).
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa