29. jul 2021.29. jul 2021.
Duo  Šapčanki u Češkoj
KOŠARKA: REPREZENTACIJA

Duo Šapčanki u Češkoj

Značajan broj najznačajnijih košarkaških takmičenja, posebno u mlađim kategorijama, otkazan je ovog leta zbog nestabilne epidemiološke situacije, te se umesto njih organizuju različiti turniri kako bi reprezentacije održavale formu. Jedan od takvih „čelendžera“ startovao je u utorak Češkoj za igračice do 18 godina, gde nastupa i Srbija, a nacionalni dres i našu trobojku na srcu nose i dve Šapčanke. Košarkašice „Duge“ Dunja Prodanović i Anđela Matić uvrštene su na spisak selektora Vladisavljevića.
Iako vrlo mlade, Matić i Prodanović su zabeležile zapažen učinak prethodne sezone, debitantske za Dugu u najvišem rangu i značajno doprinele da ekipa izbori opstanak u eliti. Šabački tim je nedavno sa Dunjom i Anđelom produžio ugovore, te će i u narednoj sezoni one nositi dres ekipe iz Šapca.
Srbija je startovala protiv Češke (65:40), a slede mečevi protiv: Litvanije (evropskog šampiona), Mađarske, Irske i Turske.



Još jedna igračica šabačkog kluba, Isidora Tripković, nedavno se vratila iz Šoprona gde je noseći dres reprezentacije Srbije do 20 godina osvojila drugo mesto, odmah iza Mađarske, a ispred: Španije, Izraela, Češke i Irske. Isidorin najbolji meč je bio protiv Španije gde je zabeležila 11 poena.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa