29. jul 2021.29. jul 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Uspesi mladih matematičara i fizičara na republičkim takmičenjima

Šabački genijalci dominiraju

Nagrade za mlade, šabačke matematičare i fizičare. Priznanja
dodatna motivacija i izazov za napredak. Podrška Grada
„vetar u leđa i podstrek za buduće uspehe
Marija Novaković, Dušan Beguš, Aleksandar Adakalić i Vukašin Babić, šabački genijalci i učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, osvajači brojnih medalja na republičkim takmičenjima, pokazali su da je znanje istinska moć i snaga.
Zajednička poruka talentovanih učenika je da se trud i znanje cene, a posvećenost i ljubav ostvaruju planove. Nagrade i priznanja dodatna su motivacija i izazov za napredak, te i podršku Grada vide kao „vetar u leđa“.

"Glas Podrinja"


-Uspesi na takmičenjima svakako daju posebnu motivaciju za bavljenjem određenom oblašću, ali smatram da ona može doći i sa drugih strana. Drago mi je da sam imao uspeha tokom proteklih godina, ali smatram da bih se matematikom i fizikom bavio i da nije bilo toliko priznanja. Pretpostavljam da ima i malo do sreće, ali sam i vredno radio, te se uloženi trud vratio. Zbog toga sam motivisaniji nego ikada - naglasio je Dušan Beguš, učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije.
-Ovo mi daje dodatno samopouzdanje i lepo je videti da i Grad misli o mladima, što nam svakako znači za naredne podvige -dodaje Aleksandar Adakalić, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije.
-Volim matematiku, jer je to veoma interesantna nauka. Motivaciju pronalazim u želji da budem bolji, da se istaknem i osvojim nova znanja - istakao je Vukašin Babić, učenik prvog razreda Matematičke gimnazije.

"Glas Podrinja"


Za mlade matematičare i fizičare gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić priredio je svečani prijem u Gradskoj kući gde je tokom razgovora istakao da će lokalna samouprava i zajednica uvek biti potpora talentima.
-Izuzetna mi je čast što sam imao priliku da razgovaram sa šabačkim genijalcima. To su deca koja su nakon završetka osnovnog obrazovanja u našem gradu nastavila svoje usavršavanje u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu gde ostvaruju vrhunske rezultate. Šabac je grad znanja, a to pokazuju uspesi koje postižu naši učenici. Mnogo ulažemo u obrazovanje, a to ćemo činiti i u narednom periodu. Samo znanjem možemo da se borimo za lepšu i berićetniju budućnost - rekao je gradonačelnik Pajić.
Za postignute rezultate Marija, Dušan, Aleksandar i Vukašin nagrađeni su od strane Grada određenim novčanim iznosima.

"Glas Podrinja"

M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa