29. jul 2021.29. jul 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

ISAK ŠABANOVIĆ, MLADA ROK ZVEZDA

Nisu me shvatali ozbiljno

Bio sam na različitim moto skupovima u Crnoj Gori, a sada sam probio led i u Srbiji. Već sam napravio kompromise. Za raju, za publiku, koja dođe da nas sluša, ne može da se svira samo tvrdi rok
Prvi put je na Moto skupu koji organizuje „Čivija“ nastupila jedna Zvezda Granda. Prvi put je i u Zvezdama Granda u finalu bio jedan roker. Isak Šabanović je zablistao na svom prvom pojavljivanju i odmah se znalo da će daleko dogurati. Pored glasovnih mogućnosti zrači harizmom i specifičnim nastupima. Decenijama niko ko se bavi ovom vrstom muzike nije izazvao toliku pažnju.
Kiša koja je padala celo popodne nije omela više od 1.000 ljudi da dođu na njegov nastup u Šapcu. Nije bilo lako uraditi ovaj razgovor na Šabačkom hipodromu zbog svih onih koji su želeli da se fotografišu sa Isakom. Najviše je među njima bilo dece, što daje nadu da je kvalitetna muzika konačno pronašla svoj put.
Koliko je jednom rokeru bilo teško da prelomi i prijavi se za učešće u jednom takmičenju koje je poznato po sasvim drugoj vrsti muzike?
-Naravno da je bilo teško. Međutim, kada sam video da su tu sada Đorđe David, Mili i jedna drugačija ekipa, shvatio sam da to takmičenje više nije ono isto koje je bilo ranije. Na kraju svega rešio sam da probam.
Odavno nismo imali mladog rok pevača koji je stekao toliku popularnost. Da li je to možda neka prekretnica za našu muziku?
-Desilo se tako da sam to ja. Međutim, ima još mladih dobrih pevača, kao što je Aleksandar Josifovski. Ima ih još i svi su dobri pevači pop- rok pevači.
Iz Bjelog Polja ste. Kako su pre takmičenja tamo gledali na Vas, a kako sada?
-Velika je promena. Niko nije na to čime se bavim gledao kao da radim nešto ozbiljno. Onda se desilo to što se desilo i sada sam dobio zahvalnicu Bijelog Polja i plaketu ambasadora Bijelog Polja od strane gradonačelnika.
Koliko Vam se život generalno promenio?
-Promenio se mnogo od tog famoznog 2. januara i prvog nastupa u Zvezdama Granda, od Instagrama, poziva, intervjua. Davao sam i pre intervjue, ali ne ovoliko, Bog te maz’o. Gde god se pojavim neka sam atrakcija, svi nešto hoće...
Prija li slava?
-Prija. Da ne prija raskinuo bih.
Jeste li prvi put u Šapcu i kakvi su utisci?
-Jesam prvi put, ali s obzirom da sam video samo Hipodrom i smeštaj, mogu da kažem da mi je lepo.
Jeste li i ranije nastupali na moto skupovima?
-Bio sam na različitim moto skupovima u Crnoj Gori, a sada sam probio led i u Srbiji. Tu se osećam kao svoj na svome. To je rok en rol.
Hoćete li pristati na neke kompromise što se tiče muzičkog žanra koji izvodite?
-Već sam napravio kompromise. Za raju, za publiku, koja dođe da nas sluša, ne može da se svira samo tvrdi rok, mora da ima malo zabavnjaka, malo komercijale koja je pop-rok.
Obožavateljke?
-Ima.
Snalazite se?
-Trudim se. Nije teško.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa