5. avgust 2021.5. avg 2021.
UVEK JE VREME ZA UMETNOST

UVEK JE VREME ZA UMETNOST

Jalovička likovna kolonija održava svoj 44. Saziv od 7. do 17. avgusta
Već drugi put u svom trajanju Jalovička kolonija otvara širom svoja vrata umetnicima, tek ih malo , na žalost, otškrinuvši publici. Planirajući sve za ovogodišnji saaziv Kolonije, organizatori iz biblioteke „Diša Atić“ su ponovo morali da usklade programe sa pandemijom. Ponovo se odustalo od poziva umetnicima iz inostranstva ali će za utehu ove godine biti održana dečja radionica. Kolonija neće ove godine imati „on lajn“ učesnike i otvoriće svoja vrata publici tek dva puta, 9. i 13. avgusta, kada su završne izložbe dečje radionice i 44. Saziva JLK.

Selektor, Sonja Jankov, iz Novog Sada pozvala je ovaj put mlađe ali već oformljene umetnike: Moniku Sigeti iz Novog Sada, Vukašina Raduškog iz Novog Sada, Veroljuba Naumovića iz Novog Sada, Milicu Vesić iz Beograda i Živana Mijailovića i Senku Trivunac iz Beograda.



Kolonija će, ako je potrebno to i reći, raditi u skladu sa važećim epidemiološkim merama koje budu na snazi.

Verujući da će i ovog puta nastati dovoljno kvalitetnih radova tokom rada letnjeg saziva kolonije, organizatori se nadaju da će moći ovaj saziv, zajedno sa prošlogodišnjim, da predstave, već u ovoj godini, na izložbama i u drugim gradovima Srbije.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa