5. avgust 2021.5. avg 2021.
KRNULE I PEJINOVIĆ BRATSKI
Desete Seoske Olimpijske igre Opštine Vladimirci

KRNULE I PEJINOVIĆ BRATSKI

U sportskoj sali Srednje Posavotamnavske škole i na terenima u Krnulama viđen je i olimpijski duh i takmičarsko ogledanje sela u želji da poberu lovorike najboljeg u Opštini Vladimirci. I bilo je po onoj narodnoj povuci-potegni gde su se najviše uklopile sportske discipline nadvačenje klipka i konopca.

Takmičili su se i dame i pripadnici jačeg pola u deset disciplina. U konkurenciji žena u odbojci pobedio je Pejinović, a druga je bila ekipa Krnula, u šahu prva je bila ekipa Krnula, a drugi Pejinović. Bilo je uzbudljivo i stonoteniserki u skoro mrtvoj trci Krnula i Pejinovića u svim disciplinama. Stoni tenis se igra najbolje u Pejinoviću a druge su bile dame iz Krnula. Istovetan rezultat su postigle i takmičarke u pikadu i skoku u dalj. Kamena sa ramena, iako muška disciplina najdalje su bacile žene iz Krnula a drugi je bio Pejinović a i na poligonu sa preprekama zabeležen je istovetan plasman. Svoje takmičenje dame su zaokružile nadvlačenjem konopca. U pravoj poslastici pobedila je ekipa Krnula a druga je bila ekipa Pejinovića.

Muškarci u odbojci inače omiljena u vladimiračkom kraju prva je bila ekipa Mrovske, Pejinović je bio drugi, a Krnule treće. Dominaciju u Šahu potvrdile su Lojanice prvim mestom, drugi je bio Belotić, a treće mesto su podelile Krnule i Pejinović. Stoni tenis se najkvalitetnije igra u Krnulama, drugi je bio Pejinović, a treći Lojanice. U pikadu opet najbolje Krnule, drugi je bio Belotić, a treći Pejinović. U skoku u dalj oštro takmičenje pripalo je Pejinoviću, druge su bile Krnule, a treći Belotić. I u muškoj konkurenciji žestoko takmičenje Krnula i Pejinovića pripalo je Pejinoviću, a treći je bio Belotić. Na poligonu sa preprekama prvi je bio Belotić, drugi Pejinović, a treći Krnule. Poslastica za sebe je nadvlačenje konopca koje je diglo na noge sve prisutne a pobednik je bila ekipa Krnula, drugi Belotić, a treći Pejinović. Uzbudljivo je bilo je i u nadvlačenju klipka gde je pobedio Belotić, drugi je bio Pejinović a treće Krnule.

Sveukupni pobednici su ekipe Krnula i Pejinovića, bratski podelivši po 36 bodova, a treći je bio Belotić 26 bodova.

Pokrovitelj takmičenja je bila Opština Vladimirci koja je darovala najboljima vaučere za kupovinu sportske opreme, a odličan organizator je bio Sportski Savez Opštine Vladimirci.
S.K.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa