20. oktobar 2011.20. okt 2011.
U OPŠTINI KOCELjEVA

KUD SE DEDE KULTURA?

Biblioteka “Janko Veselinović“ nosilac kulturnih dešavanja u koceljevačkoj opštini. Ideja ima, ali građani nezainteresovani. ““Nije samo ekonomska kriza uzročnik izostanka posetilaca kulturnim dešavanjima- kažu poznavaoci prilika. Nova kino oprema čeka neka buduća vremena
U drugoj polovini devedesetih godina Centar za kulturu “Janko Veselinović“ u Koceljevi menja svoje ime i postaje biblioteka. Stručnjaci smatraju da je ovaj naziv potpuno neadekvatan jer je reč o jedinoj ustanovi kulture u koceljevačkoj opštini, koja je nosilac svih kulturnih dešavanja.
Preko ministarstva kulture nabavljena je potpuno nova i veoma kvalitetna oprema vredna 800 hiljada dinara. Zadnja filmska projekcija bila je prošle godine a razlog zbog čega bioskop ne radi je mali broj posetilaca. Naime, da bismo prikazali neki film potrebno je pet hiljada dinara, a na projekciju dođe desetak gledalaca što je nedovoljno da nadomestimo troškove. Slično se dešava i sa pozorišnim predstavama, književnim večerima- rekao je direktor biblioteke Nebojša Ostojić.
Predstave za decu gostujućih pozorišta najmlađi nemaju često priliku da pogledaju. U retkim prilikama učenici amateri, u okviru školskih dramskih sekcija, stanu na “daske koje život“ znače i pokažu svoj talenat publici. Mladi smatraju da su uskraćeni za brojne kulturne sadržaje, ali se stiče utisak da nisu u dovoljnoj meri spremni da, posredstvom učeničkog parlamenta, preuzmu inicijativu i budu pokretači, da insistiraju na pozitivnim promenama.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa