12. avgust 2021.12. avg 2021.
Treći “Bogatfest”
Bogatić

Treći “Bogatfest”

Od 06. do 08. avgusta 2021. godine, treću godinu zaredom u organizaciji Kulturno-obrazovnog centra Bogatić održava se Međunarodni festival folklora”Bogatfest 2021”. Generalni pokrovitelj je Skupština opštine Bogatić.

Manifestacija je započela u petak 06. avgusta u večernjim časovima, defileom učesnika festivala, nakon čega su se predstavili izvođači šest igračkih ansambala iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Slovenije i Rumunije, kao i trubački orkestar Mihaila Stojkanovića iz Priboja.

U subotu 07.avgusta, drugog dana festivala, predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović,sa saradnicima priredio je svečani prijem za učesnike manifestacije, na kome su prisustvovali predstavnici ambasada Bosne i Hercegovine, Republike Rumunije, predsednik Pokreta “Pravoslavna Rusija” iz Brjanska, grada pobratima Bogatića, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac i predstavnici Međunarodnog saveta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture. Pozdravljajući prisutne u ime građana opštine Bogatić i u svoje lično ime predsednik Milan Damnjanović se zahvalio izvođačima što su svojim učešćem uveličali festival folklora koji je postao tradicija ne samo Bogatića već i čitave Mačve. Reči zahvalnosti upućene su i predstavnicima ambasada i Pokretu “Pavoslavna Rusija”.



Usledio je defile učesnika, koji je predvodio trubački orkestar Mihaila Stojkanovića iz Priboja, zajedno sa Folklornim ansamblom “Đido” iz Bogatića. Na platou ispred zgrade Skupštine opštine Bogatić izveden je deo spleta igara, kao uvertira za koncert, koji je upriličen na glavnoj bini poligona Osnovne škole “Mika Mitrović”. Prepuno gledalište je pratilo program u kome su izvođači iz pet zemalja prikazali kulturu svog kraja.

Trećeg dana festivala učesnici će prikazati kulturno umetnički program u sklopu manifestacije “Hajdučko veče” na Vasinom šibu u Crnoj bari.

U okviru programa Međunarodnog festivala folklora upriličen je sajam narodne radinosti i tradicionalnih proizvoda iz Mačve, ali i okolnih mesta na kome su izlagači predstavili proizvode svog kraja.
Kabinet načelnika MUO Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa