12. avgust 2021.12. avg 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

„Porodična regata“ zaplovila od Srema ka Šapcu

Sremska Mitrovica priredila veličanstven doček

Organizaciji se priključila gradska uprava Sremske Mitrovice. Regata internacionalnog karaktera. Prijavljeno 320 učesnika, naknadno se priključilo još 80.
Već više godina održava se tradicionalna Savska regata u organizaciji Odreda izviđača porečana „Savski Čivijaši“. Ono što ovu regatu izdvaja od prethodnih jeste to što se organizaciji priključila i Gradska uprava Sremske Mitrovice, po prvi put, sa željom da ovo postane tradicija i da dva grada zajedno učestvuju u ovoj manifestaciji.

VATROMET ZA UČESNIKE


SVEČANO OTVARANjE UZ VATROMET
U petak u 20 časova svečano je otvorena „Porodična regata“ u Sremskoj Mitrovici. Goste je dočekao zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Petar Samardžić i načelnik gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo koji su se tom prilikom zahvalili svim učesnicima na prisustvu i poželeli im lepo druženje. Domaćini su bili na visini zadatka kada je u pitanju plan i program regate. Nakon obilaska istorijskih delova grada organizovano je druženje pored Save uz tamburaše, a glavna atrakcija bio je vo na ražnju. Priređen je i vatromet kao znak dobrodošlice svim učesnicima.

-U Sremskoj Mitrovici je postojala regata pod nazivom „Karneval brodova“ na lokalnom nivou. Ovo je ipak nešto više. Trajaće tri dana i zahteva uključivanje svih bezbedonosnih rečnih službi, jer je bezbednost svih učesnika najbitnija- istakao je načelnik gradske uprave za kulturu i sport Sremske Mitrovice Vasilj Ševo i dodao da je naziv ovogodišnje regate „Porodična regata“ sa željom da što više porodica i dece provedu lep vikend na vodi.

Gradska uprava Sremske Mitrovice obezbedila je i Baržu za sve učesnike koji nisu imali plovila i na njoj se nalazilo oko 200 ljudi.

Domaćini su bili na visini zadatka kada je u pitanju plan i program regate. Nakon obilaska istorijskih delova grada organizovano je druženje pored Save uz tamburaše, a glavna atrakcija bio je vo na ražnju. Priređen je i vatromet kao znak dobrodošlice svim učesnicima


INTERNACIONALNA REGATA
Prijavljeno je 320 učesnika a naknadno se priključilo još njih 80. Regata je bila internacionalnog karaktera, s obzirom da su učesnici dolazili i iz Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine.

Učesnik iz Brčkog i predstavnik udruženja građana H centar Igor Milićević naglasio je da saradnja sa Šapcem postoji već pet godina, a da iako obilaze sve regionske regate za njih je dolazak u Šabac nešto posebno.

-S obrizom da i mi organizujemo regatu u našem gradu Savski čivijaši se uvek odazivaju našem pozivu i uvek imamo pomoć, saradnju i lepo druženje. Došli smo sa tri čamca i uvek nam je izuzetno drago da se odazovemo pozivu i dođemo u ovaj divan grad.

Željko Obradović iz Bijelog Polja, takođe učesnik ovogodišnje regate, ističe da je ovo deseta Savska regata koju posećuje.

-Imamo više nego prijateljski odnos sa našim drugarima iz Šapca. Oni svakog januara dolaze na Bogojavljensku regatu u Bijelo Polje a mi svakog avgusta u Šabac.

VASILj ŠEVO


SVE PROTEKLO U NAJBOLjEM REDU
U subotu u 10 časova započeta je plovidba čamcima Savom nizvodno ka Šapcu. Najvažnije za organizatore je da je sve proteklo bez ikakvih problema i incidenta.

-Sve je išlo po planu i programu. Imali smo tri stajanja da bi učesnici mogli da uđu u vodu i okupaju se i tada su gašeni svi motori. Sve je proteklo u najboljem redu - rekao je Miodrag Reljić u ime organizatora sa šabačke strane i zahvalio se gradskoj upravi Sremske Mitrovice kao i gradonačelniku na uspešnoj saradnji i srdačnom dočeku.

Nakon pauze kod Gomolave, gde su se odmarali uz ribu, pasulj i čorbu, učesnici su oko 19 časova stigli na Stari Grad. U nedelju ujutru su krenuli nazad ka Sremskoj Mitrovici.

Učesnici su obe noći bili smešteni u šatorima a žurke su trajale do kasno u noć. Druženje, zabava i prijateljski odnosi obeležili su ovu regatu.
Miodrag Reljić, Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa