19. avgust 2021.19. avg 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Šljunčenje atarskih i nekategorisanih puteva

Nastavljeni radovi na seoskom području

U narednom periodu se nastavljaju radovi. Putevi duži vremenski period bili zapušteni i neprohodni. Da bi stigli do svojih njiva meštani obilazili i do 10 kilometara
Završeni su infrastrukturni radovi na atarskim i nekategorisanim putevima u Tabanoviću i Ševaricama.

-Grad Šabac je u razgovoru sa svojim sugrađanima sklopio dogovor a sada ispunjava obećanje. U narednom periodu ćemo nastaviti sa radovima, a tamo gde decenijama mašine nisu prilazile dosta toga će biti urađeno – rekao je zamenik gradonačelnika Blaža Knežević i dodao da se svakodnevno vrše sanacije svih puteva kojima je to neophodno.

Na području mesne zajednice Tabanović urađeno je 7 kilometara puteva koji su duži vremenski period zapušteni i neprohodni a na području mesne zajednice Ševarice urađeno je 12 kilometara.

-U Tabanoviću je, izgradnjom ovog puta obuhvaćeno i postalo prohodno skoro 100 hektara obradivog zemljišta. Nakon dužeg vremena meštani konačno mogu bezbedno da dođu do svojih njiva na kojima se obavljaju sezonski radovi – istakla je v.d. Direktora JP „Infrastruktura“ Milica Pavlović.
Meštani Tabanovića izrazili su zadovoljstvo i istakli značaj ovih radova.

-Ovim putevima teško su se kretali traktori dok automobili nisu imali nikakvu prohodnost. Uspeli smo popravimo najkritičnije delove a u narednom periodu se nadamo nastavku rekonstrukcije – rekao je stanovnik Mesne zajednice Tabanović Svetislav Živanović.

Kako kaže Petar Panić, ovaj put postoji od 1977. godine i od tada ništa nije rađeno na njemu.

-Do ove godine niko nije ništa uradio. Jedva smo prolazili kroz blato a da bi stigli do svojih njiva obilazili smo čak i 10 kilometara drugim putevima – i dodaje da i sa najmanjom kišom u sezoni vršaja nastaje problem.

Šljunčenje puteva ima veliki značaj i za stanovnike Mesne zajednice Ševarice.

-Urađeno je oko 12 kilometara, međutim još uvek nije sve završeno. Neki putevi nikada nisu šljunčeni i rekonstrukcija im je bila neophodna. Rađeni su svi pravci, tamo gde je procenjeno da je najpotrebnije – dodaje predsednik Mesne zajednice Ševarice Dragorad Đuričić.
Ž.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa