19. avgust 2021.19. avg 2021.
Usvojen  Sporazum o  poslovnoj  saradnji
Šesta sednica Skupštine PD “Eko Tamnava”d.o.o. Ub

Usvojen Sporazum o poslovnoj saradnji

U sklopu aktivnosti za realizaciju Projekta Regionalne komunalne deponije “Eko- Tamnava” d. o. o. Ub, u četvrtak 12. avgusta, održana je šesta (vanredna ) sednica Skupštine Privrednog društava. Domaćin skupa bila je opština Obrenovac i predsednik Miroslav Čučković, sa saradnicima,koji je na samom početku pozdravio prisutne i poželeo dobrodošlicu. Sednicom je predsedavao predsednik Supštine Đorđe Mihajlović, a u radu je učestvovao i direktor Privrednog društva Zoran Petrović.

Dnevni red, predložen za šestu (vanrednu) sednicu jednoglasno je usvojen, nakon čega se pristupilo usvajanju zapisnika sa prethodne, pete (vanredne ) sednice Skupštine Privrednog društva, koja je održana 23. jula 2021. godine u Osečini.

U nastavku rada donete su Odluke o izradi Dinamičkog plana lokalnih samouprava.
Usvojen je Sporazum o poslovnoj saradnji, davanju saglasnosti za izvođenje infrastrukturnog koridora za potrebe PK “Radljevo Sever” i rešavanju imovinskih odnosa između REC “Eko-Tamnava” UB i JP EPS RB “Kolubara”.

Prisutni su imali priliku i da se upoznaju sa Informacijom o Akcionom planu za zaštitu životne sredine i društveno-ekonomskih pitanja, Evropske banke za obnovu i razvoj /jul 2021.
Jedna od odluka je i da se reciklažna dvorišta u lokalnim samoupravama izgrade tipski, kako bi se postigle značajne finansijske uštede.

Sednici Skupštine prisustvovali su načelnici Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac i Kolubarskog upravnog okruga Goran Milivojević. Od lokalnih samouprava Mačvanskog upravnog okruga prisustvovali su predstavnici grada Loznice,opština Ljubovija, Mali Zvornik, Vladimirci i Koceljeva, kao i predstavnici lokalnih samouprava sa područja Kolubarskog upravnog okruga.
U narednom periodu nastaviće se aktivnost u pravcu realizacije ovog značajnog Projekta, kojim se rešava problem komunalnog otpada za oko 500.000 stanovnika.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa