19. avgust 2021.19. avg 2021.
iskustvo po boku: a. marjanović (foto: S. S.)

iskustvo po boku: a. marjanović (foto: S. S.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Prilika za drugu pobedu

Kabel dugo bio pod upitnikom da li će nastupati u sezoni. Najslabiji tim i pobeda ne sme da bude upitna. Trener Savić ističe glad za pobedom. Uspešan nastup u prva dva kola
Bod iz Pančeva već je značajno dostignuće, trener Boris Savić naglašava pristup, a svakako da su već upisana tri boda za vikend protiv novosadskog Kabela, značajan zalog za start gde se već broj onih sa maksimalnim učinkom, posle samo dva kola, ograničio na dva imena.

-Bod protiv Železničara, jedne od najboljuh ekipa u Prvoj ligi je veliko dostignuće na koje treba da budemo ponosni, međutim ma koliko to čudno zvučalo, još sam ponosniji što su moji igrači razočarani posle meča što nisu osvojili sva tri poena. To pokazuje koliko smo za samo mesec i po dana porasli kao tim, kolika je glad ovih mladih i iskusnih igrača za uspesima, za ostvarenjem sna. Rezultatima sam zadovoljan, a njihovim stavom prezadovoljan. Čuvamo naše ambicije i radujemo se svakoj novoj utakmici kao prilica da uradimo nešto dobro – rekao je trener Boris Savić.

Železničar (P) – Mačva 1:1 (0:1)
Pančevo. Gledalaca: 300. Glavni sudija: Miroslav Matić (Loznica); pomoćnici; pomoćnici: Savić (Užice) i Milićević (Kuršumlija). STRELCI: Sikimić u 72. za Železničar i Mićanović u 45. za Mačvu. ŽUTI KARTONI: Petrović, Protić, Marković, Tripković, L. Marković (Železničar); Popović, Mićanović, Jevtić, Radovanović, Pešić, Trimanović (Mačva).
ŽELEZNIČAR (P): Živković, Kostić (Marković), Konatar, Tomić (Mićić, Ilić), Plavšić, Marković, Petrović, Jovanović, Stanimirović (Bečelić), Protić i Sikimić.
MAČVA: Samurović, Tojčić, Pešić, Jevtić, Popović, Adamović, Mićanović (Radovanović), Marjanović (Stevanović), Mijailović (Trimanović), Arambašić (Ristanović), Belić.


Kabel može biti prilika za rutinsku pobedu. Novosađani su pre dve sezone bili najbolji tim Lige, osvojili su najviše bodova, ali im je oduzeto deset zbog neregularnosti i na kraju su morali da se zadovolje najgorim, trećim mesto, odmah ispod crte elitnog ranga. Do kraja su se nalazili u borbi za vrh i prethodni šampionat, opet su osvojili treće mesto, četiri boda su „kratki“ za istorijski plasman u Super ligu. Sadašnji Kabel je daleko od pomenutog. Svi igrači su napustili tim, nalazio se na ivici bankrota, čak je i objavio da se neće nadmetati, pripreme su kasnile, da bi na kraju sastavili tim od omladinaca Vojvodine, mladih iz Kabela i nekoliko igrača koji su ostali. Prvi su kandidati za niži rang što su pokazala i dva startna kola gde su poraženi sa po 3:0 od Inđije i Žarkova.

Savić je trener koji ne voli mnogo da kombinuje u startnoj postavi i među prvih jedanaest, čak desetorica su započela mečeve u prvom i drugom kolu. Mačva i Kabel nisu igrali međusobne prvenstvene mečeve u ovom veku, Novosađani su u prethodnih nekoliko godina napravili veliki iskorak, pre toga su bili u novosadskim okvirima, između petog i četvrtog ranga. Veliki podrinski derbi protiv Loznice zakazan je za četvrto kolo i to su mečevi gde bar malo više uspeh znači od standardnog matematičkog proračuna i Novi Sad je prilika za uigravanje.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa