19. avgust 2021.19. avg 2021.
slavlje do finala (foto: rss sajt)

slavlje do finala (foto: rss sajt)

RUKOMET: EP ZA KADETKINjE

Srebro koje nosi žal

Srbiji izmaklo zlato u Gruziji, kao i plasman u A diviziju. Holandija slavila titulu. Aleksandra Vasić odigrala dobar turnir. Ostvarila konto koji obećava pred start sezone
Malo je nedostajalo da se Aleksandra Vasić, mladi bek Medicinara i rukometna Srbija raduju vestima iz Gruzije, ali ipak na kraju zvanje šampiona Evrope drugog ranga, učesnika Svetskog prvenstva i novog člana A divizije nose Holanđanke, dok je Srbiji preostalo srebro.

Medicinar je u ekipi selektora Zorana Barbulovića predstavljala otkrovenje prethodne sezone Aleksandra Vasić. Bila je jedna od uzdanica u ekipi što je i pokazala igrama. U prethodnom broju smo govorili o učinku u remiju sa Farskim ostrvima i pobedi nad Estonijom, a u istom ritmu je nastavila u najvažnijim mečevima.

Odlučujući meč protiv Italije u grupi Srbija je posle preokreta rešila u svoju korist 28:25, a pet pogodaka su golovi Vasićeve. Izboreno je polufinale i još jedna sigurna pobeda uz dobru igru portiv vršnjakinja iz Ukrajine. Rezultatom 33:27 obezbeđeno je finale. Aleksandrino ime i broj među strelcima pojavilo se u četiri navrata. Nažalost u finalu je Holandija iskazala više koncentracije i sve prednosti pretvodila u benefite dovoljne za pobedu 25:19. Iako je značajno neefikasnija Srbija u finalu, Aleksandra Vasić nije umanjivala svoj učinak i postigla je ponovo četiri gola. Sveukupno je šabački bek postigla 18 pogodaka u pet utakmica.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa