19. avgust 2021.19. avg 2021.
kadeti srbije (foto: priv. FB profil)

kadeti srbije (foto: priv. FB profil)

TEKVONDO: EVROPSKO ZA KADETE I SENIORE

Dugo putovanje u Talin

Šabac ima šest predstavnika. Boje Srbije brane i među kadetima i među seniorima. Jedno do dva najvažnija takmičenja ove godine
Šabačke tekvndiste očekuje uskoro možda i najvažnije međunarodno takmičenje ovog leta. Kako nismo imali predstavnika na Olimpijskim igrama, fokus priprema je bio kraj avgusta i Evropsko prvenstvo za kadete i seniore čiji je domaćin estonska prestonica Talin od 22. do 27. avgusta.

Na put do baltičke, bivše sovjetske republike krenulo je šest boraca „čivijaša“, a sva tri ovdašnja kluba imaju svoje predstavnike. Kod kadeta pravo nastupa su izborili: Miloš Marković, član tima „Viner Čivi“ koji će predstavljati Srbiju u kategoriji do 49 kg i Nikola Kljajić (TK Šabac) koji će boje svoje države braniti u težinski lakšoj kateogoriji do 45 kg.

Među seniorima Šapčane predstavljaju Ana Tijanić (Viner Čivi), bori se u konkurenciji tekvondistkinja do 53 kg, njen klupski kolega Lazar Dragojević je reprezent do 68 kg, član kluba „Šabac“ Mateja Ivanović nastupa među borcima do 58 kg, dok Srbiju i ekipu „Letnjikovca“ u Estoniji predstavlja Viktor Puškić. On je u kategoriji težih od 87 kg.

U stručnom štabu kadetske reprezentacije je i trener kluba Viner Čivi Nenad Srećković. Takmičenje u obe konkurencije, kadetskoj i seniorskoj, odvija se paralelno. Raspored mečeva biće poznat posle merenja, a žreb je neposredno pred start Prvenstva.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa