19. avgust 2021.19. avg 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Regionalne Seoske igre Sportskog saveza Srbije

Promocija sporta na seoskom području

Čast zbog poverenja Sportskog saveza Srbije. Šabac je grad koji ulaže u sport i organizaciju sportskih događaja. Manifestacija koja donosi nadmetanje i stvara nova prijateljstva. Finale u Ubu, Grad ima predstavnika, ekipu Pocerskog Pričinovića
Četiri mesne zajednice koje su nedavno bile najbolje na Seoskim igrama na području svojih lokalnih samouprava, donele su na Letnjikovac isti san o plasmanu na republičku smotru najboljih sportista amatera sa sela, a u realnost svoj pretvorili su takmičari iz Pocerskog Pričinovića i Kljajićeva kraj Sombora. Srpski Miletić i Pambukovica čekaju narednu priliku.

"Glas Podrinja"


Posle Seoskih igara na nivou Grada, Sportski savez Srbije ukazao je poverenje Šapcu i Mesnoj zajednici Letnjikovac da bude domaćin jednog od četiri regionalna nadmetanja u okviru ove manifestacije. Pravo učešća su imali i Radinci sa područja smederevske lokalne samouprave, ali su otkazali nastup. Svečano su prodefilovali predstavnici iz četiri ekipe.
-Čast je i zadovoljstvo što smo dobili poverenje Sportskog saveza Srbije da budemo domaćini i regionalnog nivoa, to pokazuje da smo među vodećima u organizaciji. Ovo je divna sportska smotra, interesantno, neizvesno takmičenje i mesto gde uvek vlada pozitivna atmosfera, gde nastaju nova prijateljstva - naglasio je predsednik Organizacionog odbora SI Sreten Radovanović.
Šabac je grad sporta i tako ga doživljavaju u celoj Srbiji. Uz profesionalni, vrhunski sport, lokalna samouprava pruža podršku i masovnom, amaterskom, rekreativnom, školskom sportu, kao i organizaciji sportskih događaja na visokom nivou i uz pohvale svih učesnika naglasio je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Šabac je grad sporta i tako ga doživljavaju u celoj Srbiji. Uz profesionalni, vrhunski sport, lokalna samouprava pruža podršku i masovnom, amaterskom, rekreativnom, školskom sportu, kao i organizacijom sportskih događaja na visokom nivou


-Drago nam je što smo deo lepe ideje predsednika Sportskog saveza Davora Štefaneka. Mi smo grad sporta, svaka Mesna zajednica u gradu i selu ima svoje sportske ekipe i da smo grad sporta dokazujemo i u ovim vrelim danima dobrom organizacijom takmičenja na otvorenom - istakao je gradonačelnik.
Kada prvog septembarskog vikenda, posle nadmetanja u Ubu bude poznata najbolja reprezentacija sela na području Srbije biće okončan treći ciklus Seoskih igara, projekta koji realizuje Sportski savez Srbije.

"Glas Podrinja"


- Ideja kompletnog projekta je da se kod ljudi na selu probudi svest o mogućnosti da se bave sportom, rekreiraju, nadmeću na jedinstvenim takmičenjima. Na početku je bilo pet, naredne, one teške 2020. godine deset, a ove je 24 lokalne samouprave odlučilo da organizuje Igre. Želja je da stalno sve veći broj zainteresovanih bude i da uskoro bar 50 lokalnih samouprava postane deo Seoskih igara - rekao je Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije.
Pred start takmičenja standardni protokol otvaranja Igara ulepšale su šabačke mažoretkinje i Ansambl narodnih igara „Hajduk Stanko“, dok je organizator dodelio plakete zahvalnosti saradnicima u realizaciji Igara, Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“, Javno-komunalnom preduzeću „Stari Grad“ i Sportskom savezu Srbije.
Organizator Manifestacije je Sportski savez Srbije, a tehnički organizator je bio Sportski savez Šabac uz podršku lokalne samouprave.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa