19. avgust 2021.19. avg 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

PREDSEDNIK SKUPŠTINE GRADA NEMANjA PAJIĆ PRIREDIO PRIJEM ZA UČESNIKE FESTIVALA INTEF

Ono što nas spaja

U ponedeljak, u Gradskoj kući, predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić priredio je prijem za učesnike drugog Internacionalnog teatarskog festivala (INTEF).
- Izuzetno mi je drago da su mladi ljudi odlučili da naprave ovakav festival i da su mladi iz regiona danas u Šapcu. Rekonstrukcija Doma kulture na Mišaru u saradnji sa Vladom Republike Srbije od velikog je značaja jer ga ostavljamo mladim ljudima koji će znati kako da ispune sadržajem i čuvaju sećanje na bogatu istoriju koju Mišar baštini, rekao je Pajić i dodao da je ovaj Festival pravo mesto na kome mogu da se sagledaju potrebe mladih i da se na njih odgovori na pravi način.
Tokom pet takmičarskih dana izvedeno je deset predstava, pet u omladinskoj i pet studenskoj kategoriji, iz zemlje i regiona. Večeras će, u čast nagrađenih, biti odigrana monodrama rađena po motivima iz zbirke pesama „Poljska konjica“.



Drugi INTEF okupio je veliki broj mladih iz raznih krajeva zemlje i regiona. Prema rečima Dušana Simića, direktora INTEF, to i jeste suština Festivala.
- Ideja je da ljubav prema pozorištu i razmena energije bude ono što nas spaja. Zaista mi je veliko zadovoljstvo što je veliki broj predstavnika danas u Šapcu, što imamo priliku da im pokažemo lepote našeg grada, a njima je drago što su sa nama, što su osetili da ovde pripadaju. Divno je što možemo da vidimo i presek stanja u teatru, istakao je Simić koji uručio Pajiću zahvalnicu za pomoć u organizaciji Festivala.
Član žirija, Gluhović Sabahudin Dino iz Mostara, oduševljen je Šapcem i dobrodošlicom koja im je ukazana.
- Ovde se oseća moto: „Ono što nas spaja“. Od prvog dana se oseća ljubav u zraku.

M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa