Info

26. avgust 2021.26. avg 2021.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

GRADONAČELNIK ŠAPCA DR ALEKSANDAR PAJIĆ OBIŠAO ZAVRŠNE
RADOVE NA REKONSTRUKCIJI NISKONAPONSKE MREŽE U DONjOJ RUMSKOJ

NORMALNI USLOVI ZA ŽIVOT

Napon je bio toliko loš da su se sijalice svaki čas gasile. Ovo nam mnogo znači i zahvalni smo lokalnoj samoupravi, Elektrodistribuciji Šabac i svima koji su učestvovali u ovom projektu jer su nam omogućili da ostanemo ovde i živimo normalno
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić juče je obišao završne radove Elektrodistribucije Šabac u Donjoj Rumskoj. Urađena je nova trafo stanica, više od kilometar 20 kilovatnog dalekovoda i završena rekonstrukcija niskonaponske mreže. Ukupna vrednost radova iznosi 6.300.000 dinara.

- Kako smo rekli, niko u Šapcu neće biti zaboravljen. Ovo je potvrda da ispunjavamo sve što smo obećali u predizbornoj kampanji. Meštani, koji su bili potpuno zaboravljeni, zaslužuju uslove za 21 vek. Zajedno sa Elektrodistribucijom Šabac, našli smo mogućnost da ova domaćinstva funkcionišu i da meštani imaju normalne uslove za život u rodnom selu, rekao je gradonačelnik Pajić.
Meštani Donje Rumske imali su velike probleme u snabdevanju električnom energijom. Jovica Marković, otac šestoro dece, kaže da je bilo mnogo teško.

- Napon je bio toliko loš da su se sijalice svaki čas gasile. Ovo nam mnogo znači i zahvalni smo lokalnoj samoupravi, Elektrodistribuciji Šabac i svima koji su učestvovali u ovom projektu jer su nam omogućili da ostanemo ovde i živimo normalno.

Foto: Glas Podrinja


Dotrajali stubovi zamenjeni su novim, betonskim i postavljen je samonosivi kablovski sklop koji omogućava kvalitetno snabdevanje elekričnom energijom.

- Ovde godinama nisu postojali uslovi koji su svojstveni 21. veku. Hvala Bogu, danas smo uspeli sve da završimo i trajno rešimo njihove probleme. Zahvaljujem lokalnoj samoupravi i Mesnoj zajednici bez kojih ovaj projekat ne bi mogao da se realizuje kada je u pitanju izrada projektnotehničke dokumentacije, rešavanje imovinskih i vlasničkih odnosa i sve što je bilo neophodno da bi se dobila građevinska dozvola, rekao je Dejan Jovanović, direktor Elektrodistribucije Šabac i dodao da Elektrodistribucija nastavlja radove i u drugim mestima - Trenutno završavamo radove u Drenovcu, Šipurskim livadama, a u toku je izrada projektnotehničke dokumentacije za 11 niskonaponskih mreža u cerskom području.
M.F.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa