20. oktobar 2011.20. okt 2011.
BANjA BADANjA

POPUNjENI KAPACITETI

Banja Badanja, nazvana narodnom banjom, još pre jednog veka primala je goste a danas su popunjeni kapaciteti Specijalne bolnice za rehabilitaciju. Savremene metode lečenja različitih bolesti uz primenu sumporovite vode i blata
Na padinama Cera, podjednako udaljena od Šapca, Loznice ili Valjeva, narodna banja kako su je davno nazvali meštani, Banja Badanja, ovih godina doživljava preporod sa nastojanjem zaposlenih da je svrstaju u red poznatih srpskih banja. Kao i ostale, i ovu banju otkrili su slučajno pastiri čije su životinje posle valjanja u blatu postajale zdravije. Bilo je to pre jednog veka a danas pod nazivom Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Boro Škorić“ Banja Badanja, angažovanjem zaposlenih razvija zdravstveni turizam i nastoji da ovu ustanovu uvede u red onih banja u koje se dolazi i o kojima se priča. Dolazi se i u Badanju, ovih oktobarskih hladnih dana kapaciteti stacionara bili su ispunjeni.
-Naši kapaciteti su sto odsto puni, i to će sigurno biti tako do proleća, iako tokom zime imamo uslove za smeštaj malog broja gostiju. Uz to mi u vansezoni odobravamo banjski popust tako što za uplaćenih deset dana pacijent dobija besplatno još pet dana- objašnjava direktor banje Vlastimir Radnić, navodeći da tako pacijenta banjski dan sa smeštajem i osnovnim terapijama košta 1.800 dinara.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa