26. avgust 2021.26. avg 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

Nov asfalt u Krfskoj i ulici Kralja Milutina u Prnjavoru

Zadovoljni meštani

Meštani su zadovoljni novim izgledom svojih ulica i slažu se sa gradonačelnikom da će poboljšanje putne infrastrukture biti jedan od faktora da se mladi stanovnici sela opredele da ostanu ovde
Krfska ulica u Prnjavoru prošlog petka je izasfaltirana u dužini od 400 metara. Tokom istog dana, asfaltom je prekriveno i 250 metara ulice Kralja Milutina u ovom selu, dok je ukupna vrednost radova 3,6 miliona dinara. Obe investicije su realizovane na osnovu želja građana mesne zajednice Prnjavor. Radove je obišao gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, sa predstavnicima gradske uprave.
-Intenzivno se radi u Šapcu. Područje gradske uprave je jedno veliko gradilište i skoro svaki dan otvorimo neki novi put. Konkretno, ulice po Prnjavoru nisu rađene negde od osamdesetih godina i ne iznenađuje nas što sada vidimo zadovoljstvo meštana. Pored Krfske ulice, uradili smo i Kralja Milutina. Svi ti radovi su u vrednosti od 3,6 miliona dinara i obezbeđeni su iz budžeta grada. Odnosno, ovo je odgovor grada na potrebe naših sugrađana koje su objavili preko saveta mesnih zajednica- istakao je gradonačelnik Pajić i dodao:
- Imamo još dve ili tri ulice koje u Prnjavoru treba da rešimo i završavamo putnu infrastrukturu u ovom mestu, tako da će građani Prnjavora sva sredstva u narednim godinama moći da upotrebljavaju za nešto drugo. Slušajući potrebe žitelja seoskih mesnih zajednica, i opredeljujući novac iz budžeta za njih, mi podižemo kvalitet života u ovim sredinama, što utiče da se stanovnici naših sela odluče da nastave ovde da žive i bave proizvodnjom.

Foto: Glas Podrinja


Meštani su zadovoljni novim izgledom svojih ulica i slažu se sa gradonačelnikom da će poboljšanje putne infrastrukture biti jedan od faktora da se mladi stanovnici sela opredele da ostanu ovde.
-Radovi nam mnogo znače. Oni će doprineti poboljšanju kvaliteta života na seoskom području.
Zahvaljujem se što je neko prepoznao kvalitetan rad naše mesne zajednice i sredstva iz povrata poreza usmerio na naš predlog- kaže predsednik MZ Prnjavor Živorad Vasić, i objašnjava da je ovo ambiciozna mesna zajednica koja u budućem periodu planira da proširi vodovodnu mrežu, izgradi kanalizacionu mrežu, postavi ulično osvetljenje i nekoliko trotoara.
-Ulice su bile loše. Odavno nije bilo sanacija na njima. Zahvalan sam MZ što je prepoznala naš problem. Dobro je što rade sistemski, od centra ka unutrašnjosti sela. Nadamo se da će za par godina celo selo imati lep asfalt kao mi- zaključio je stanovnik Krfske ulice, Željko Majstorović.

T. T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa