26. avgust 2021.26. avg 2021.
ŠESTA REDOVNA SEDNICA SO VLADIMIRCI

Poverenje Nebojši Radoviću

I ova sednica skupštine u krajnje ekspeditivnom toku pozabavila se bitnim pitanjima od budžeta izveštajem o izvršenju istog za period prve polovine tekuće godine. Potom je usledio predlog odluke o četvrtom rebalansu budžeta za 2021.godinu. Odlučivalo se i o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine opštine neposrednom pogodbom te predlog odluke o pokretanjnju postupka pribavljanja nepokrenosti u javnu svojinu opštine Vladimirci. Tema je bila i predlog odluke o konverziji potraživanja opštine u kapital preduzeća za vodne puteve „Ivan Milutinović“ PIM AD BEOGRAD i otpisu potraživanja ovom privrednom društvu. Kao i predlog odluke o stavljanju van snage pravilnika o sufinansiranju mere energetske tranzicije.

Bitan je bio i predlog rešenja o davanju saglasnosti JKP „Izvor“ na izmenjeni program korišćenja subvencija iz budžeta opštine za ovu godinu i predlog rešenja o davanju saglasnosti na cenovnik komunalnih usluga koje pruža JKP „Izvor“ prečišćen tekst za kameni agregat. Uz predlog o prestanku mandata vršioca dužnosti direktora JKP „Izvor“ usledio je predlog rešenja o imenovanju direktora JKP „Izvor“ diplomiranog inžinjera građevine Nebojše Radovića na tu odgovornu funkciju
Zahvalan sam na ukazanom poverenju svima od predsednika opštine Gorana Zarića do predsednika skupštine i svih odbornika. Na meni je da iskustvom i znanjem dam pun doprinos boljitku ovog preduzeća kvalitetom usluga brojnih korisnika sa teritorije opštine Vladimirci, bio je jasan u namerama svog udela u radu ali i bezrezervoj podršci koju je dobio imenovanjem.

Posle predloga zaključka o usvajanju izveštaja o radu opštinskog veća za period 1. april – 30. jun tekuće godine i odborničkih pitanja predsednik skupštine Rade Kovačević je sumirao rad ovog tela:
Naravno da je sve bilo bitno za žitelje naše opštine ali su u prvom planu bili rebalans budžeta i imenovanje direktora JKP „Izvor“ Nebojše Radovića za čelnog čoveka ovog preduzeća. Svedoci smo da se pojedine opštine muče sa teško rešivim problemom vodosnadbevanja a mi smo i tokom nesnosnih žega bili rešeni tih glavobolja uz želju da i nadalje tako bude na zadovoljstvo svih, bio je zadovoljan tokom sednice predsednik skupštine.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa