20. oktobar 2011.20. okt 2011.
UZ STOTI FILM LAZARA ROKVUDA

FILM JE MOJA SUDBINA

Lazar Rokvud (62), glumac u Torontu, u Kanadi, naše gore je list. Rođen je u Somboru i detinjstvo i prvu mladost proveo je u rodnom gradu. Više od 40 godina je u „Novom svetu“, gde ostvaruje dečački san - bavljenje filmskom umetnošću
O ovom vedrom čoveku - koji, po telesnoj građi, pokretima, mentalnom sklopu i, posebno, duhovnom i milom licu, izgleda 20 godina mlađi, opredelili smo se da „naslikamo“ portret rečima zato što će, kao jedan od naših najpoznatijih i najuspešnijih glumaca u svetu, uskoro snimiti svoj jubilarni - stoti film.
Do sada ih je Lazar Rokvud, koji je u svetu filma u Americi, posebno u glavnom centru filmske industrije - Holivudu, poznat samo kao Lazar, snimio 97. Filmove je snimao u Kanadi, Americi, Japanu, Australiji, na Bermudima, u Hon-Kongu i drugim zemljama i mestima. Prvi njegov film je „Gufbal“ iz 1985. godine, a među onima koji su ga proslavili su: „Džeronimove cipele“, „Sloboda ubica“, „Bruko“, „Vazduh“, „Dramles“ i mnogi drugi.
Dugačak je bio put od siromašnog, ali vedrog dečaka Lazara Rajića iz vojvođanskog miljea, do svetskih filmskih centara i filmskih klasika. Šta sada radi Lazar dok priprema nova tri filma, među kojima i stoti, jubilarni; kako osmišljava svoj život; čemu još teži, šta ga čini vedrim i svežim, kao da je na početku karijere; zašto kaže da je jedino film besmrtan“, da je on, film - njegova religija?
O tome, u razgovoru sa našim reporterom, ekskluzivno za „Glas Podrinja“, poznati glumac, priča:

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa