20. oktobar 2011.20. okt 2011.
ISIDORA PUŠKIĆ

SNOVI SE OSTVARUJU

Učenica trećeg razreda srednje Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ do sada je bila na velikom broju takmičenja. Pozitivna trema pred nastup ne izostaje ali sve nestane sa prvim tonovima. Pored klasične muzike sluša rok, pop, bluz, soul. Cilj joj je Muzička akademija, a pored izvođačke karijere i posao profesora gitare
Da se snovi iz detinjstva ostvaruju dokazala je Isidora Puškić iz Šapca. Ova šesnaestogodišnjakinja svaki trenutak svog života posvetila je muzici. Ona je njena duhovna hrana koja je ispunjava čineći život lepšim i nadahnutijim.
A počelo je sve pre deset godina kada je u tečinom stanu ugledala gitaru i poželela da upiše Muzičku školu. Od tada njen život dobija jedan drugačiji pravac. Dani ispunjeni upornim vežbanjem odveli su je i na njeno prvo republičko takmičenje u Beograd. Kao i svaki početnik imala je veliku tremu koja je vremenom prerasla u iščekivanje trenutka kada za nju sve prestaje osim muzike.
- Pred takmičenje sam više usredsređena na instrument. Ostale stvari u tom trenutku nisu bitne. Obično pred nastup ima pozitivne treme koja lagano nestaje kada počnem da muziciram. Prepustim se muzici i tada se osećam ispunjeno i sigurno ““ kaže Isidora.
Klasična muzika zahteva veliku posvećenost i upornost ali pre svega ljubav. Kada želi svoj mir zvuci njene gitare joj pomažu da to i postigne. Kako kaže i sama kaže tada je sve mnogo lepše i oseća se nadahnuto. I ne samo to. Pored klasične muzike sluša rok, pop, bluz, soul.
- U svemu što radim podržavaju me moja porodica, prijatelji i profesor gitare Dragan Nikolić. Mislim da sam imala puno sreće kada me je u klasu prihvatio moj profesor koji je mnogo uticao na moj muzički razvoj i ljubav prema muzici ““ ističe Isidora.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa