2. septembar 2021.2. sep 2021.
Devet zlatnih nastupa
“ASOLUTE” PONOVO BLISTALE

Devet zlatnih nastupa

Devet zlatnih medalja za isto toliko nastupa osvojila je baletska sekcija KUD-a „Abrašević“ „Asolute“ (Assolute) na dva festivala u petak i subotu. Pored medalja dobile su i pregršt specijalnih nagrada, od kojih su najzanačajnije direktni plasmani na takmičenja u Prag i Istanbul.

Tara Cvetković i ovoga je puta osmislila i sa devojčicama spremila sve koreografije.
Na ova dva festivala „Asolute“ nisu bile u punom sastavu. Prve večeri, u Zrenjaninu, pored Tare je nastupila sedmogodišnja Lena Đurić, a publici su se predstavile se tri koreografije. Tara je bila najvolja u dva solo nastupa, a zlato su osvojile i za odigrani duet.

Sledeće večeri, u Sremskoj Mitrovici pridružile su im se i trinaestogodišnja Dunja Nešić i šestogodišnja Aleksandra Marković. Njih četiri ukupno šest puta su izašle na binu i osvojile toliko najsjajnijih odličja. Tara je dva zlata osvojila u solo nastupima. Lena i Aleksandra su bile najbolje u duetu u kategoriji mini, Tara i Lena u duetu juniori, a Dunja u juniorima solo. Tara i Dunja su osvojile zlatnu medalju i u duetu u kategoriji seniora.



Konkurencija na oba takmičenja bila je izuzetno jaka. Učestvovali su poznati plesni studiji iz Srbije i Bosne i Hercegovine, koji raspolažu daleko većim sredstvima i podrškom, a od kojih su neki doveli i po nekoliko desetina igrača. Pored borbe sa konkurencijom, Tara je najveću borbu izvojevala nad sobom, igrajući povređena u Sremskoj Mitrovici.

Za manje od godinu dana “Asolute” su osvojile 26 medalja, od toga 23 zlata, jedno srebro i dve bronze, kao i specijalne nagrade žirija gde god da su se pojavile.

Pred ovim talentovanim devojčicama je najveći izazov do sada. Svojom željom, radom i zalaganjem ostvarile su plasman u Prag i Istanbul. Naravno, to nije dovoljnoi da odu tamo. Neophodna su i materijalna sredsva koja nisu mala. Sve su do sada finansirali roditelji. Ostaje nada da će neko u ovom gradu prepoznati kvalitet i pomoći im da Šabac u najboljem svetlu predstave i na evropskoj sceni.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa