2. septembar 2021.2. sep 2021.
vratili se pobedama (foto: S. S.)

vratili se pobedama (foto: S. S.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

„Građevinari“ za novi početak

Ubedljiv poraz od Loznice pomerio Šapčane dva koraka u nazad. Naredni rival najveće ime u prvenstvu, ali razočaravajućeg starta. Duel dve podmlađene ekipe za gornji deo tabele
U prva tri kola sve je izgledalo sasvim solidno za Mačvu, bod sa teškog gostovanja, dve pobede na domaćem terenu i beše prijatno gledati i tabelu. Motivacija ne bi smela da izostane u podrinskom derbiju, no u meču protiv, do tog trenutka tima bez bodova, Šapčani su potpuno podbacili i doživeli ne samo gubitak bodova, već ubedljiv poraz koji je, bar u toj meri, malo ko očekivao. Vrlo brzo su domaći stigli do prednosti 2:0 i iako je uspela Mačva da umanji zaostatak, povratak nije bio moguć.
-Ovo je izuzetno mlad tim, uspeli smo u tri kola da ostvarimo više od očekivanog i stovren je jedan pritisak očekivanja i u ovom meču, a kao zamka pojavila se Loznica, jedan od najkvalitetnijih timova u ligi koji je samo loše startovao. Bez obzira, zadovoljni smo sa učinkom od sedam bodova u četiri kola, ali ne smemo da se zadovoljavamo samo sa tim. Moramo da razvijamo mlade igrače, napredujemo, što je i prevashodni cilj ove sezone – istakao je trener Mačve Boris Savić.

Loznica – Mačva 4:1 (3:1)
Klipci. Gledalaca: 700. Glavni sudija: Mladen Jakovljević (Ljig); pomoćnici: Pešović (Kraljevo) i Jeremić (Priboj). STRELCI: Ivić u 8, Vraštanović u 14. i 73. i Nikolić u 30. minutu za Loznicu; Mijailović u 20. za Mačvu. ŽUTI KARTONI: Spasenović i Komarčević (Loznica).
LOZNICA: Jelovac, Mijailović, Spasenović, Nikolić, Ristivojević, Ivić, Vraštanović (Petrović), Milinković (Matić), Matić (Rajevac), Ilić (Radmanovac), Komarčević
MAČVA: Samurović, Tojčić, Pešić (Ristanović), Jevtić, Popović (Čvorić), Adamović, Belić, Stevanović, Mijailović (Jovanović), Marjanović (Radovanović), Mićanović (Arambašić).


Naredni protivnik je beogradski Rad, veliko ime, prvoligaš bivše Jugoslavije, superligaš koji je posle mnogo godina morao u niži rang. Iako su nebesko plavi bili među favoritima za povratak u Super ligu, podmlađen tim je slabo započeo i posle četiri kola ne zna za pobedu. Poput Mačve uglavnom su to mladi igrači koji nemaju kvalitet za najviše domete, ali nose ime koje bi trebalo da inspiriše rivale. Odbrana je iskusniji deo tima i veći adut, a u četiri meča nije viđeno mnogo golova na duelima „građevinara“. Pobedom bi se Šapčani vratili na put trijumfa, Rad se pokrenuo ka sredini tabele.
Prethodne sezone Mačva i Rad su igrali u Super ligi. U Šapcu je Rad pobedio 1:0, a posebno je ostao u lošem sećanju meč na Banjici, u pretposlednjem kolu kada je bilo 7:1 za domaćina što je najubedljiviji poraz Mačve u četiri superligaške sezone.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa