2. septembar 2021.2. sep 2021.
Prevencija  nelegalnog  odlaganja  otpada
POTPISAN UGOVOR

Prevencija nelegalnog odlaganja otpada

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić potpisao je u Ministarstvu zaštite životne sredine sa ministarkom Irenom Vujović Ugovor o sufinansiranju realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja i uklanjanja otpada u 2021. godini na teritoriji grada Šapca.

Ukupna sredstva za realizaciju ovog projekta su dva miliona dinara. Ministartvo dodeljuje sredstva u iznosu od 1.540.616,00 dinara dok ostala sredstva obezbeđuje Grad Šabac. Kroz ovaj projekat biće uklonjeno i očišćeno ukupno 11 na seoskom području u mesnim zajednicama Ribari, Mrđenovac, Slepčević, Prnjavor, Mačvanski Pričinović (dve lokacije), Mišar, Drenovac, Krivaja, Petlovača i Mala Vranjska.

,,Cilj ovog projekta je doprinos uspostavljanju održivog sistema upravljanja otpadom na teritoriji grada Šapca, poboljšanje uslova života ljudi i kvaliteta životne sredine. Pravljenje velikih količina otpada i stvaranje novih deponija utiče na zagađivanje vazduha, vode i zemljišta, čime se ugrožava zdravlje svih ljudi. Zbog toga moramo adekvatno da reagujemo. Ne smemo dozvoliti nastajanje novih divljih deponija.
Naši sugrađani treba da udišu čist vazduh, ali i da zemlja bude potpuno čista. Država je tu da pomogne Gradu Šapcu kako bi svojim sugrađanima obezbedili uslove za zdrav život”, rekao je gradonačelnik Pajić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa